Općina Stari Grad: Javni poziv OCD/NVO za prijavu projekata, koji će biti finansirani/sufinansirani iz Budžeta Općine

26 feb
Rok prijave 18.03.2019

Općina Stari Grad Sarajevo, putem Odsjeka za lokalni razvoj, objavljuje Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za prijavu projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz Budžeta Općine Stari Grad Sarajevo u 2019. godini.

Tim povodom, Općina Stari Grad Sarajevo poziva organizacije civilnog društva/nevladine organizacije iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima Općine Stari Grad Sarajevo i to iz sljedećih oblasti: obrazovanje, kultura i umjetnost, zaštita okoliša, zapošljavanje, socijalna politika i zdravstvo, mladi i turizam i sport.

Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 8.000 KM do 14.000 KM. Dužina trajanja svakog projekta može biti od šest do osam mjeseci.

Izabrani projekti isključivo trebsaju biti implementirani na području općine Stari Grad Sarajevo. Neće se finansirati aktivnosti odobrenog projekta koje su provedene prije zaključivanja ugovora.

Ispunjena aplikacija (s kompletnom zahtjevanom dokumentacijom) se treba dostaviti u dvije štampane i jednoj elektronskoj kopiji (CD ili USB) u zatvorenoj koverti preporučenom poštom ili lično tokom radnih dana (ponedjeljak – petak), u periodu od 8 do 16 sati, na sljedeću adresu, sa naznakom za Javni poziv za projekte OCD-a: Općina Stari Grad Sarajevo, Šalter sala/protokol, ulica Zelenih beretki 4, 71 000 Sarajevo.

Rok za predaju aplikacija je 18. mart, 2019. godine do 14 sati. Aplikacije dostavljene nakon navedenog roka bit će razmatrane jedino u slučaju da poštanski žig ukazuje na datum slanja prije zvaničnog isteka roka.

Kompletan tekst Javnog poziva možete pročitati ovdje.

(Visited 151 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments