Općina Centar: Javni poziv za finansiranje biznisa mladih

22 okt
Rok prijave 18.12.2018

Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje biznisa mladih, koji je objavljen u četvrtak, 18. oktobra 2018. godine u dnevnom listu ”Oslobođenje” i na općinskoj web stranici www.centar.ba (Konkursi i oglasi). Javni poziv ostaje otvoren dva mjeseca, odnosno do 18. decembra.

Pravo učešća imaju nezaposleni mladi od 18 do 35 godina starosti, pojedinačno ili u grupi, a uslov je i da imaju prebivalište na području općine Centar najmanje godinu dana, te da dostave poslovni plan pokretanja vlastitog biznisa. Poslovni planovi mogu biti iz svih oblasti, osim trgovine i ugostiteljstva (izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode).

U Javnom pozivu je navedeno da će Općina Centar za uspješno ocijenjene biznis planove osigurati troškove registracije firme, dio ili u cijelosti troškove zakupnine poslovnog prostora u prvoj godini obavljanja djelatnosti, te dio ili u cijelosti trošak zdravstvenog i penzionog osiguranja u prvoj godini obavljanja djelatnosti.

Riječ je o još jednom projektu Općine Centar koji ima za cilj omogućiti mladima pokretanje vlastitog biznisa, pobuditi poduzetnički duh i motivirati početnike i kreativne pojedince s inovativnim i provedivim poslovnim idejama. Naime, Općina Centar jedna je od osam odabranih lokalnih zajednica u BiH koja zajedno sa Institutom za razvoj mladih KULT, a uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH, učestvuje u ovom projektu u okviru Poduzetničkog fonda za mlade.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za finansije i lokalno ekonomski razvoj Općine Centar, (Mis Irbina 1) i na telefon broj 033/562-347.

(Visited 128 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments