Općina Centar: Javni poziv mladima za dostavu planova pokretanja vlastitog biznisa

31 maj
Rok prijave 28.07.2017

U cilju poticanja zapošljavanja mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih. Javni poziv je objavljen 29. maja 2017. godine u dnevnom listu ”Oslobođenje” i ostaje otvoren 60 dana odnosno do 28. jula 2017. godine.

Pravo na bespovratna sredstva iz budžeta Općine Centar za pokretanje i razvoj vlastitog biznisa, koja mogu iznositi do 15.000 KM po poslovnom planu, imaju stanovnici općine Centar do 35 godina starosti koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo. U zadanom roku potrebno je da mladi aplikanti dostave poslovni plan vlastitog biznisa. Ocjenu poslovnih planova i postupak dodjele bespovratnih sredstava, shodno utvrđenim kriterijima, provodi komisija koju imenuje općinski načelnik.

Tekst javnog poziva, kao i obrazac izjave i poslovnog plana dostupni su na općinskoj web stranici www.centar.ba. Pisane prijave podnose se Komisiji za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar putem Službe za privredu i lokalno ekonomski razvoj, Mis Irbina 1.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za tu namjenu planirano je 236.250 KM.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin