Općina Busovača dodjeljuje stipendije za akademsku 2018/19. godinu

11 mar
Rok prijave 20.03.2019
Općina Busovača objavila je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima koji studiraju na nekom od fakulteta u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu, a imaju mjesto prebivališta na području općine Busovača.
Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2018/19. godinu, a pravo na dodjelu stipendije imaju redovni studenti prvog ciklusa studija, uz uslove da nisu smješteni u studentske domove u BiH i inostranstvu, da nisu vanredni studenti, da nisu apsolventi, da nisu u tekućoj akademskoj godini na istom ili drugom fakultetu ponovo upisali istu godinu studija, da ne primaju stipendiju drugog davaoca i da sa danom objave konkursa navršavaju 26 godina života.

U konkursu se, između ostalog, navodi da studenti prve godine studija, koji su u završnom razredu srednje škole proglašeni učenicima generacije dobivaju stipendiju podnošenjem prijave uz koju su dužani priložiti sljedeću dokumentaciju, a studenti sportisti dobivaju stipendiju na prijedlog Sportskog saveza općine Busovača.

Prijava na konkurs sa potrebnom dokumentacijom predaje se neposredno na protokol Općine ili se dostavlja putem pošte na adresu: Općina Busovača, Komisija/Povjerenstvo za provođenje konkursa/natječaja za dodjelu stipendija, ul. 16 august/kolovoz bb. Busovača

Konkurs ostaje otvoren do 20. marta, a za više detalja pogledati Konkurs Općine Busovača za dodjelu stipendije redovnim studentima za ak. 2018/19. godinu.
(Visited 76 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments