Online takmičenje EU info centra na temu “Na šta sam ponosan”

5 dec
Rok prijave 15.12.2017

Tema konkursa

Uspjeh i talent u sportu, umjetnosti, preduzetništvu, nauci, kulturno i istorijsko naslijeđe, prirodne ljepote ali i izgled vase škole, prijateljstvo, ulica u kojoj živite itd. – sve to može biti razlog da se osjetite ponosnim i da znate šta možete ponuditi velikoj evropskoj porodici.

Pošaljite fotografiju, ilustraciju, blog ili video koji će pokazati na šta ste ponosni i šta smatrate posebnom vrijednošću koju ćemo sutra donijeti Evropskoj uniji. Budite originalni, maštoviti, inspirativni i neka format za koji ste se odlučili (ilustracija, blog, fotografija, video) odgovara temi “NA ŠTA SAM PONOSAN”.

Uslovi učešća u konkursu

  • Pravo učešća na ovom takmičenju imaju svi građani do 27 godina starosti.
  • Radovi koje učesnici šalju moraju biti autorski.
  • Krajnji rok za prijem radova je 15. decembar, 2017. godine.
  • Pravo učešća nemaju zaposleni Delegacije Europske unije i EUSR-a u BiH, EU info centra i članovi njihovih užih porodica.

Predaja radova

Radove je potrebno poslati na e-mail: [email protected], sa naznakom „Na šta sam ponosan“ u periodu : 23. oktobar- 15. decembar 2017. Limit vase poruke je 25MB, ukoliko šaljete video, molimo vas da koristite WeTransfer.

Sve prijave treba da uključuju sljedeće podatke:

  • Ime i prezime autora
  • Naziv rada i kratak opis
  • Kontakt podaci autora (broj telefona, e-mail adresa, adresa stanovanja)

Selekcija

EUIC će formirati žiri koji će biti sastavljen od predstavnika Delegacije EU u BiH, istaknute osobe iz javnog života BiH i uposlenika EU info centra. Ocjenjivački žiri će bodovati tehničku uspješnost rada, kreativnost i koliko rad odgovara temi “NA ŠTA SAM PONOSAN”.

Izložba radova koji će učestvovati u ovom takmičenju će biti organizovana po okončanju procedure a o pobjedničkom djelu će biti izrađen i kratki film.

Nagrade

Autor pobjedničkog rada će biti nagrađen poklon bonom u iznosu od 500 BAM.

Dodatne informacije

Autor ustupa prava na korištenje svih objavljenih radova u okviru konkursa EUIC. Učesnici moraju biti autori podnesaka. Organizator se odriče odgovornosti u slučaju povrede ovog prava od strane trećeg lica.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem telefona 033/206 851, 227 082 ili na e-mail: [email protected].

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments