Online program za novinare: Digitala.press

31 maj
Rok prijave 15.06.2019

Digitala.press je program namijenjen novinarima u Bosni i Hercegovini kojima su potrebne dodatne vještine za korištenje društvenih mreža i digitalnih alata u svakodnevnom poslu.

Digitalno doba olakšalo je put do informacija, ali i donijelo nove izazove kada je riječ o njihovoj provjerljivosti i pouzdanosti. Namjera ovog programa jeste da pruži novinarima dovoljno vještina za korištenje svih prednosti društvenih mreža i Interneta, ali i da ih pripremi za prepoznavanje lažnih ili zlonamjernih vijesti i da im pomogne da postave jasne etičke i zanatske granice.

Program je namijenjen novinarkama i novinarima svih dobi, bilo da se bave novinarstvom u nekom od „novih“ medija ili rade u tradicionalnim redakcijama štampanih ili elektronskih medija.

Kreiranjem korisničkog naloga na portalu www.digitala.press postajete učesnik programa koji pruža obilje informacija u upotrebi društvenih mreža i Interneta u savremenom novinarstvu i održivosti.

Prijavite svoju poduzetničku ideju do 15. juna 2019. godine, i razvijajte je uz finansijsku, tehničku i mentorsku podršku digitala.press ekipe.

Više informacija na web stranici.

(Visited 73 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović