Online balkanski kontest poezije MILI DUELI 2018 – Poziv za afirmisane i neafirmisane autore

5 maj
Rok prijave 30.05.2018

Pozivaju se afirmisani i neafirmisani autori poezije da se prijave za učešće u šestoj sezoni Milih Duela, online balkanskog kontesta poezije. Učešće obuhvata druženje balkanskih pesnika preko društvene mreže Facebooktokom meseca jula, avgusta i septembra 2018. godine. Druženje je takmičarskog karaktera i okuplja nekoliko stotina autora poezije koji žele da pruže čitanost svojoj poeziji. U proteklih pet sezone je bilo preko 85 000 glasova i više od pola miliona pregleda.

Način prijave

Mili dueli su internacionalnog karaktera, te se na konkurs mogu prijaviti autori iz bilo kog dela sveta.

 1. Pošaljite 2 Vaše pesme (Word dokument, lektorisane sa afrikatima, na nekom od jezika naroda EX YU, s tim da ukoliko pišete na slovenačkom, makedonskom ili romskom – potreban je i prevod na neki od bhsc jezika)
 2. Uz prijavu dužni ste poslati i Vašu biografiju
  (minimalno: ime i prezime, godina rođenja, mesto i državu odakle dolazite, te zanimanje).

Pesme sa biografijom šaljete:

 1. privatnu poruku (tzv. inbox) na facebook profil organizatora: https://www.facebook.com/mili.dueli
  ili
 2. putem e-mail-a na adresu: [email protected] 
  (u ovom slučaju, uz biografiju obavezno poslati i link Vašeg facebook profila, kako bismo izvršili verifikaciju i potvrdili prijem prijave).

Napomena: Nakon svake prijave ukoliko u roku od 7 dana ne dobijete potvrdnu poruku o uspješnosti prijave, istu pošaljite ponovno!

Kotizacija

Učešće na konkursu je besplatno!

Nagrada

Po završetku druženja objavljuje se Lista plasmana svih autora izabranih za učešće u Milim Duelima 2018, na osnovu koje se dodeljuje:

 1. Glavna nagrada: Plaketa + Laureat („Pesnik regiona po izboru Mili Dueli 2018. godinu“) – za osvojeno prvo mesto,

te dodela sledećih plaketa:

 1. Plaketa za 2. i 3. mesto, Najveće otkriće, Najbolja pesma u sezoni, Najbolji plasman države (BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije), Najbolji plasman dijaspore (Balićevo priznanje, u čast prvom preminulom učesniku Milih Duela koji je živio u Lyonu), te Specijalno priznanje za kreativnost i Specijalno priznanje organizatora i čitaoca.
 2. Svaki autor koji bude izabran za učešće u Milim Duelima, dobija elektronsku i/ili štampanu (zavisno od učešća u zborniku) Zahvalnicu za saradnju i književni doprinos plasiranja pisane reči kroz društvene mreže tokom 2018. godinu.
 3. Druženje je svojevrsna uvertira za zajednički zbornik koji bi se trebao na leto objaviti, a prva tri mesta u Velikom finalu će besplatno učestovati u zborniku i dobiti svoja 3 primerka knjige. Pobjednik Milih Duela 2018 će imati veću zastupljenost u odnosu na druge autore u zborniku, te stiče doživotno pravo za besplatno učešće u svim budućim zbornicima Poezije Godine.

Rok za prijavu

30. maj 2018. godine

Organizator će, u junu, odabrati najuspešnije prijave i polaznike “Milih Duela 2018” koji će biti obavešteni na e-mail ili fb profil, ukoliko prođu početnu klasifikaciju.

O MILIM DUELIMA

Princip takmičenja: Odabrani učesnici će proći kroz pet krugova takmičenja. U svakom krugu će se predstaviti sa različitim pesmama koje će naknadno slati. U odabiru najuspešnijih, pored žirija koji će biti sastavljen od književno kompetentnih priznatih umetnika sa celog Balkana, moći će glasati i online čitaoci, na način koji će biti predstavljen pre početka takmičenja. Pobednici duela prolaze u dalje krugove nakon čega 12 najboljih autora odlaze u Veliko finale gdje se određuje pobednik šeste sezone takmičenja.

Iz pet prethodnih sezona, ovo su pobednici:

1. Sezona – Dijana Stevanović Uherek /Subotica/Srbija
2. Sezona – Enea Hotić/Banja Luka/ Bosna i Hercegovina
3. Sezona – Anđela Turukalo/Podgorica/Crna Gora
4. Sezona – Ante Jezerčić/Sisak/Hrvatska
5. Sezona – Lela Zjajo/Heilbronn/Njemačka
 
Kroz ovih pet sezona prošlo je preko 1000 prijava za učešće u Milim Duelima, a nagradili smo preko 50 autora književnim priznanjima. 

Nema sumnje da su Mili Dueli postali prava internet senzacija za otkrivanje novih talentovanih pesnika i za podsticanje njihovog stvaralaštva. Ovo je jedinstvena prilika za nova poznanstva sebi sličnih ljudi koji žive blizu i daleko i koji imaju isti hobi – pisanje.

Takođe, kontest je jedinstven, jer žiri daje iscrpne komentare, smernice i obrazloženja za svoje glasove.

Projekat je naišao na pozitivnu kritiku kod državnih vlasti, pa se i za svaki zbornik organizuje promocija knjiga.

Ove godine vas očekuje mnogo iznenađenja!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin