One Single Planet: Predavanje članice holandskog parlamenta u Sarajevu

30 nov

Christine Teunissen, kao članica holandskog parlamenta svjetski prve uspješne političke Stranke za životinje – Party for the Animals (PftA), održat će, u subotu 15. decembra, javno predavanje u Sarajevu. Tema njenog predavanja će biti potreba fundamentalnih promjena naših navika kao i ekonomskog sistema, sve to kako bismo očuvali naš planet i sve njene stanovnike.

Godine 2006. holandska Stranka za životinje je bila prva politička stranka za životinje u svijetu koja je izborila mjesta u nacionalnom parlamentu. PftA ne postavlja kratkoročne interese ljudskih bića već se fokusira na cijeli planet i sve njene stanovnike. Christine Teunissen je od početka bila utjecajna figura holandske politike, i zalagale se za “green revolution”. Prije nego što je postala zastupnica u parlamentu, bila je član holandskog senata i predsjednica Stranke za životinje u Haaškom gradskom vijeću.

Teunissen će govoriti o njenoj ulozi u poticanju rasprave o životinjskim pravima kao i poticanju integriranog pristupa zaštiti okoliša, kako u Holandiji tako i van Holandskih granica. Također će govoriti o ulozi politike u vezi poboljšanju položaja životinja, prirode i okoliša.

Od odsnutka PftA 2002. godine, nastao je pokret koji politički predstavlja vangranične interese životinja, prirode i okoliša i koji se i dalje razvija širom svijeta. Danas postoji 19 istomišljenih političkih stranaka u 19 zemalja širom svijeta i svake godine se osniva sve više stranaka.

Ako želite osigurati svoje mjesto na predavanju, pošaljite e-mail na: [email protected]

Nakon predavanja bit će vremena za pitanja iz publike i neformalne razgovore. Organizator se također pobrinuo za osvježenje uz piće i zakusku.

Predavanje je na engleskom jeziku a moći ćete pratiti simultani prevod na vašem jeziku.

Ulaz: besplatan
Početak predavanja: 18:30 sati

(Visited 73 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments