Omladinski volonterski kamp “re:KREA(K)CIJA 3”

30 nov
Rok prijave 02.11.2016

Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti BiH – Sekcija mladih (STBIH Youth)
Omladinski volonterski kamp “re:KREA(K)CIJA 3”
11 – 13. decembar, 2016 – Bosanska Gradiška

STBIH YOUTH je sekcija mladih Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine koja okuplja mlade od 15 do 30 godina i radi na promociji Sindikata među mladima, te edukaciji mladih i budućih sindikalaca_ki kako bi unaprijedili_e znanja i vještine da postanu konkurentniji_e na tržištu rada. STBIH Youth djeluje u okviru 5 regija: Sjeverozapad, Centralna Bosna, Hercegovina, regija Tuzla i regija Sarajevo.

Omladinski volonterski kamp “re:KREA(K)CIJA 3” je edukativnog, zabavnog i humanitarnog karaktera, koji za cilj ima uticanje na svijest mladih o društvenom aktivizmu u lokalnoj zajednici. Učesnici_e će kroz različite metode neformalnog obrazovanja steći znanja i vještine koje su im potrebne kako bi preuzeli_e stvari u svoje ruke i organizovali_e različite društveno – korisne aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama.

Poziv je otvoren za mlade od 15 do 30 godina:
– već aktivne članove_ice STBIH-a i one koji žele to da postanu,
– iz regije sjeverozapad, ali i svih drugih krajeva BiH
– koji su već aktivni i imaju volontersko iskustvo i one koji tek žele da ga steknu.

Troškovi smještaja, prijevoza, hrane, osvježenja i materijala na kampu su pokriveni od strane našeg donatora – Sindikata trgovine Norveške (Handel og Kontor i Norge). Učesnici_e ne plaćaju nikakvu vrstu participacije. Učesnicima_ama će putni troškovi biti isplaćeni na kampu, a oni_e će biti obavezni_e poslati povratne karte poštom.

Omladinski volonterski kamp “re:KREA(K)CIJA 3” biće organizovan u Bosanskoj Gradišci od 11. do 13. decembra 2016. godine. Učesnici_e će biti smješteni_e u hostelu (višekrevetne sobe), gdje će biti organizovan edukativni dio kampa. Pored toga, biće organizovano dobrovoljno davanje krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS, radionica za lokalne volontere_ke, aktivnosti promocije STBIH-a i radničkih prava. Učesnici_e kampa će raditi i na prikupljanju slatkiša ispred tržnih centara u trajanju od 3h za paketiće djeci iz višečlanih porodica pogođenih socijalnim slučajem sa područja opšine Gradiška. Učesnici_e će imati priliku prisustvovati i radionici u organizaciji prijateljske Asocijacije YES Alumni BiH.

Prijavite se najkasnije 02. decembra do 18:00 časova, a o rezultatima selekcije ćemo vas obavijestiti najkasnije u roku od 3 dana putem e-maila. Broj učesnika_ca je ograničen – 14. Učesnici_e koji_e potvrde učešće, a ne pojave se na kampu, obavezni su snositi punu cijenu učešća za 3 dana.

Prijaviti se možete na ovom linku.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin