Omladinski kamp “re:KREA(K)CIJA 4 – Prihvati izazov!”

26 jun
Rok prijave 05.07.2017

Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti BiH – Sekcija mladih (STBIH Youth)
Omladinski kamp “re:KREA(K)CIJA 4 – Prihvati izazov!”
14 – 16. jul, 2017 – Jajce – Bosna i Hercegovina

STBIH YOUTH je sekcija mladih Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine koja okuplja mlade od 15 do 30 godina i radi na promociji Sindikata među mladima, te edukaciji mladih i budućih sindikalaca_ki kako bi unaprijedili_e znanja i vještine da postanu konkurentniji_e na tržištu rada. STBIH Youth djeluje u okviru 5 regija: Sjeverozapad, Centralna Bosna, Hercegovina, regija Tuzla i regija Sarajevo.

Omladinski kamp “re:KREA(K)CIJA 4 – Prihvati izazov!” ima za cilj da osnaži 12 mladih iz 6 bh. gradova (regija Sjeverozapad), koji će identifikovati probleme u svojoj zajednici, moguća rješenja i partnere, a nakon toga biti spremni provesti aktivnosti kojima će doprinijeti rješenju problema. Kamp je edukativnog i zabavnog karaktera, koji za cilj ima uticanje na svijest mladih o društvenom aktivizmu u lokalnoj zajednici. Učesnici_e će kroz različite metode neformalnog obrazovanja steći znanja i vještine koje su im potrebne kako bi preuzeli_e stvari u svoje ruke i organizovali_e različite društveno – korisne aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama.

Poziv je otvoren za mlade od 15 do 30 godina:
– već aktivne članove_ice STBIH-a i one koji žele to da postanu,
– koji su već aktivni i imaju volontersko iskustvo i one koji tek žele da ga steknu,
– iz STBIH regije sjeverozapad (V.Kladuša, Cazin, Bihać, Bužim, Bos.Krupa, Krupa (RS), Bos.Petrovac, Petrovo (RS), Drvar, Istočni Drvar, Bos.Grahovo, Glamoč, Šipovo, Jajce, M.Grad, Jezero, Ključ, Ribnik, S.Most, Oštra Luka, Bos.Novi/Novi Grad, Bos.Kostajnica/Kostajnica, Bos.Dubica/Koz.Dubica, Bos.Gradiška/Gradiška, Srbac, Prnjavor, Laktaši, Banja Luka, Čelinac, K.Varoš, Teslić, Kneževo, Prijedor).

Troškovi smještaja, prijevoza, hrane i osvježenja na kampu su pokriveni od strane našeg donatora – Sindikata trgovine Norveške (Handel og Kontor i Norge). Učesnicima_ama će putni troškovi biti isplaćeni na kampu, a oni_e će biti obavezni_e poslati povratne karte poštom.

Omladinski volonterski kamp “re:KREA(K)CIJA 4 – Prihvati izazov!” biće organizovan u Jajcu od 14. do 16. jula 2017. godine. Učesnici_e će biti smješteni_e u hostelu (višekrevetne sobe), gdje će biti organizovan edukativni dio kampa u trajanju od 12 časova. Pored toga, biće organizovan izlet u prirodu (Plivsko jezero, Jajce), obilazak istorijskih znamenitosti, te aktivnosti promocije STBIH-a i radničkih prava. Učesnici_e kampa su obavezni, po povratku u svoje zajednice, organizovati različite aktivnosti doprinosa zajednici, kroz koje će steći dodatna iskustva. Aktivnosti će biti realizirane u skladu sa akcionim planom koji će biti kreiran na kampu.

Prijavite se zajedno sa prijateljem/icom (prijave primamo isključivo u parovima) najkasnije 05. jula do 18:00 časova, a o rezultatima selekcije ćemo vas obavijestiti najkasnije u roku od 5 dana putem e-maila. Broj učesnika_ca je ograničen na 12 (6 parova iz 6 gradova). Učesnici_e koji_e potvrde učešće, a ne pojave se na kampu, obavezni su snositi punu cijenu učešća za 3 dana.

Prijaviti se možete ovdje.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin