Omladinski kamp “ActQueer”

29 apr
Rok prijave 05.05.2016
Centar za edukaciju i mobilnost mladih “ELEMENT” Sarajevo uz finansijsku podršku Fondacije “Planet Romeo” iz Amsterdama organizuje omladinski kamp “ActQueer”.
Kamp je namijenjen mladima od 15 do 30 godina – LGBT aktivistima_kinjama, te LGBT osobama koje žele da se osnaže i priključe aktivističkoj grupi koja će realizovati aktivnosti s ciljem osiguravanja boljeg položaja i vidljivosti LGBT zajednice u Bosni i Hercegovini.

Četvorodnevni kamp je osmišljen kao niz interaktivnih radionica koje se bave ljudskom seksualnošću, te razumijevanjem osnovnih pojmova u LGBT istoriji, a pored toga bavićemo se i planiranjem budućih aktivnosti, koje možemo zajedno provesti širom Bosne i Hercegovine.

Kamp uključuje interaktivni rad, diskusije, rad u manjim grupama i predavanja, a trenerski tim čine iskusni treneri_ce iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Omladinski kamp će se održati od 14. do 17.05.2016. godine, a o lokaciji kampa biće obaviješteni selektovani_e učesnici i učesnice kampa. Dolazak učesnika_ca je 14.05.2016. godine do 13:00 časova, a kamp završava 17.05.2016. u 14:00 časova. Učesnici_e su obavezni u potpunosti prisustvovati kampu, te učestvovati u zajedničkim aktivnostima poslije kampa.

Troškove prijevoza, smještaja, hrane i osvježenja snose organizatori_ce kampa, a kako bismo osigurali sve potrebne materijale, učesnici_e su obavezni_e platiti 15KM participacije po dolasku na kamp. Refundacija putnih troškova biće izvršena poslije kampa preko bankovnih računa, nakon dostavljanja originalnih autobuskih/voznih karata i računa. Učesnici_e će biti smješteni u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama.

Rok za prijavu je četvrtak, 05.05.2016. do 12:00h, a rezultate selekcije ćemo objaviti u roku od 2 dana po zatvaranju poziva. Odabranim učesnicima_ama kampa ćemo dostaviti info pack sa svim potrebnim informacijama o kampu, uključujući i detaljan program kampa.

Za sve dodatne informacije budi slobodan_a da nas kontaktiraš na e-mail [email protected].

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin