Omladinski Film Festival Sarajevo vas poziva da prijavite svoj film na 10. izdanje Festivala

1 feb
Rok prijave 05.02.2018

Omladinski Film Festival Sarajevo objavljuje poziv za prijavu filmova na 10. izdanje Festivala koje će se održati od 7-11. Septembra 2018.godine!

Konkurs za prijavu filmova u svim kategorijama je otvoren od 05.02.2018.godine

OFF u 2018. godini predstavlja tri takmičarske kategorije: Glavni program “Kratki metar” – takmičarski studentski profesionalni film, Takmičarski amaterski srednjoškolski i studentski film, Takmičarski program “Novi tokovi”, kratki eksperimentalni i internet formati.

Pravo na prijavu filmova za kategoriju «Kratki metar» imaju svi afirmisani mladi profesionalni autori i studenti akademija u dobi. Za kategoriju amaterskog kratkog filma se mogu prijaviti srednjoškolci i neafirmisani autori u dobi od 15-25 godina dok na konkurs za prijavu filmova za kategoriju “Novi tokovi” mogu aplicirati svi filmski autori prodesionalci i amateri u dobi od 15-25 godina. Učestvovati mogu državljani Bosne i Hercegeovine i autori iz svih zemalja svijeta.

Novina u prijavi filmova od ove godine je što će se filmovi moći isključivo prijaviti putem on-line aplikacijskog servisa na zvaničnoj stranici Festivala ili putem prijavne forme na platformi FilmFreeway.com

Omladinski Film Festival Sarajevo u ovoj godini dodjeljuje ukupno tri nagrade.

Odluku o najboljim filmovima u dole tri navedene kategorije, donosi internacionalni žiti sastavljen od tri člana.

Nagrada za najbolji film u selekciji «Kratki metar» je 1.500,00 KM, Nagrada za najbolji amaterski film u selekciji «Kratki metar» je 500,00 KM, Nagrada za najbolji film u selekciji «Novi tokovi» je 500,00 KM

Aplikacije za prijavu filmova će se primati do 30.05.2018.godine u redovnom roku za prijavu filmova, te od 10.06.-25.06.2018.godine u dodatnom roku za prijave filmova.

Tokom februara i marta OFF će predstaviti svoj ovogodišnji koncept, program i događaje koji će obilježiti desetu godišnjicu!

Više informacija i prijavu za film možete pronaći ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin