Omladinski Film Festival Sarajevo objavio konkurse za prijavu filmova

7 jan

Omladinski Film Festival Sarajevo danas je objavio Konkurs za prijavu filmova za predstojeće izdanje Festivala od 26 do 30. jula 2017. godine.

Ovaj festival u 2017. godini predstavlja tri takmičarske selekcije i to selekciju takmičarskog kratkog filma “Kratki metar”, selekciju takmičarskog dokumentarnog filma “Doku forma” i selekciju “Made for Open Air” u kojem će se predstaviti četiri regionalna dugometražna filma, a koje će ocjenjivati internacionalni omladinski žiri. Ovaj žiri u Sarajevo stiže kao produkt saradnje Omladinskog Film Festivala sa svim omladinskim festivalima iz “Youth Cinema Network“ mreže evropskih festivala.

Festival će u 2017. godini predstaviti 30 takmičarskih filmova razvrstanih u tri selekcije. Selekcija takmičarskog kratkog filma će imati dvije podselekcije i to selekciju profesionalnog studentskog filma (13 filmova) i selekciju amaterskog srednjoškolskog filma (7 filmova). U okviru selekcije “Doku forma” bit će predstavljeno šest filmova.

Festival je internacionalnog karaktera, ali će poseban akcent biti stavljen na promociju regionalnog studentskog i srednjoškolskog filma, saopćeno je iz Direkcije Omladinskog Film Festivala.

U isto vrijeme Festival je otvorio i konkurse za prijavu za edukativni program festivala.

Takmičarsku i netakmičarsku selekciju Festivala formirat će novi član tima Omladinskog Film Festivala – selektor programa Sead Kreševljaković.

Filmovi izabrani za zvaničnu selekciju biće objavljeni mjesec dana prije početka Festivala.

Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin