Omladinski Film Festival 2017

20 jun

OFF će se održati od 26. do 30. jula 2017. u prostorijama Doma oružanih snaga, ul. Zelenih beretki, Sarajevo. 

Omladinski Film Festival (OFF) Sarajevo ima tradiciju dugu 9 godina. Prvobitni i primarni razlog njegovog osnivanja bio je aktiviranje i promovisanje mladih i njihovih vrijednosti. Posljednje tri godine Omladinski Film Festival Sarajevo je glavni projekat Udruženja Mladih Umjetnika Bosne i Hercegovini, koje je jedini nosilac ovog projekta. Iduće izdanje Festivala je od 26-30 Jula 2017 godine i održava se u 4 opštine Kantona Sarajevo među kojima su opštine Centar, Stari Grad i Ilijaš. Omladinski Film Festival Sarajevo je internacionalnog karaktera. Festival je do sada predstavio blizu 50 autora iz 11 različitih zemalja. Koncept Festivala se bazira na filmskom takmičarskom i revijalnom programu i platformi obrazovnog programa.

Filmski program festivala se sastoji od tri takmičarske selekcije: takmičarski kratki film “Kratki metar” u okviru kojeg u dvije podselekcije prikazujemo studentski profesionalni i amaterski film, “Doku forma” – selekcija dokumentarnog filma i selekcija “Made for Open Air” u okviru kojeg se takmiče 4 dugometražna filma svjetske A produkcije.

U okviru revijalnog programa, Festival na 3 lokacije otvorenih kina prikazuje blizu 10 filmova namijenjenih svim uzrastima, a primarni cilj je promovisati film i filmsku umjetnosti kroz aktivnu edukaciju mladih i starih o filmskoj umjetnosti.

Glavna platforma festivala je edukativni program koji se sastoji od dva djela i koji omoguava mladim profesionalcima i zaljubljenicima u film da uče i rade na izradi jednog kratkog filma tokom trajnja festivala.

FB event

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments