#odmotajfilm i sudjeluj na izložbi u Sarajevu!

3 mar
Rok prijave 30.04.2018

Dok šetate ulicama presvučenim kaldrmom ili prolazite kraj zgrada koje stoljećima bilježe priče vaših gradova, zapitate li se zbog čega su nastali i KO ih je pravio?

Odakle su stigla različita jela na naše trpeze, riječi koje koristimo, umjetnost koju volimo? Ko je izgradio simbole vaših gradova, svojim vještinama i znanjem doprinio razvoju našeg društva?

Dio su našeg društva stoljećima. Posvećeno i vrijedno su radili na njegovom razvoju, a danas se o njihovoj ulozi tek sporadično govori. Želimo ukazati na značajan doprinos nacionalnih manjina našem društvu i zajedničkom naslijeđu. Pridružite nam se!

Pozivamo vas da istražite naslijeđe kraj kojeg živite i koje živite, zabilježite vrijedna dobra u foto ili video formi, i svoje autorske radove pošaljete na: [email protected].

Deset najboljih radova koji osvoje najviše glasova (na Facebook i Instagram profilima CHwB BiH) i prikažu vrijedna dobra čijem nastanku su doprinos dale nacionalne manjine, biće predstavljeno na zajedničkoj izložbi u sklopu festivala koji će se održati u Sarajevu. Svoje radove možete slati do 30. aprila 2018. godine!

(Kampanja je dio projekta “(Ne)Vidljivi: kulturna prava nacionalnih manjina u BiH”, koji finansira Vlada Sjedinjenih Američkih Država.)

(Visited 150 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin