Objavljen poziv za sufinansiranje razvoja turizma 2,7 miliona KM

16 aug
Rok prijave 15.09.2017

Federalno ministarstvo okoliša i turizma objavilo je Javni poziv za prikupljanje i odabir korisnika sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH” za 2017. godinu.

Poziv je podijeljen na pet programa u okviru kojih će biti dodijeljeno ukupno 2,7 miliona KM.

  • 1. Sufinansiranje Programa razvoja sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma u cilju unapređenja turističke ponude, te privlačenja kako domaćih tako i stranih turista, u ukupnom iznosu od 400.000 KM.
  • 2. Sufinansiranje Programa podrške unapređenju izrade i plasmana turističkih suvenira u svrhu jačanja turističke ponude, u ukupnom iznosu od 165.000 KM.
  • 3. Sufinansiranje Programa podrške putničkim agencijama koje rade na dovođenju turista u BiH – INCOMING i vrše promociju raspoloživih resursa i turističkih destinacija na području Federacije BiH, u ukupnom iznosu od 300.000 KM.
  • 4. Sufinansiranje projekata za unapređenje turističke i ugostiteljske infrastrukture u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i produžetka turističke sezone u iznosu od 1.100.000 KM.
  • 5. Sufinansiranje stručnog usavršavanja zaposlenog osoblja turističko-ugostiteljskog sektora u Federaciji BiH u iznosu od 200.000 KM.

Svrha programa je poboljšanje kvaliteta turističke ponude na području Federacije BiH s ciljem novog i unapređenja postojećeg turističkog proizvoda u sportsko-rekreativnom i avanturističkom turizmu, uz korištenje postojećih resursa, a što će u konačnici za posljedicu imati povećanje konkurentnosti.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. 09. 2017. godine

Kako se navodi u Javnom pozivu, korisnici sredstava su pravna i fizička lica registrirana za turističku i ugostiteljsku djelatnost, te udruženja koja se u skladu sa svojim statutom bave turizmom i imaju zaposlene.

Podsjetimo, Poziv je objavljen nakon što je Vlada FBiH u julu donijela odluku o budžetskim transferima vrijednim 2.700.000 KM, a namijenjenih sufinansiranju razvoja turizma.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments