Objavljen poziv za apliciranje na program Kreativna Evropa

24 feb

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavijestilo je zainteresirane subjekte da je Evropska izvršna agencija za obrazovanje, kulturu i audiovizuelnu umjetnosti (EACEA) objavila poziv za apliciranje za program Kreativna Evropa za mjeru Podrška evropskim platformama.

Ova mjera osigurava bespovratna sredstva organizacijama koje unapređuju i predstavljaju evropske kreativne stvaratelje i umjetnike, pogotovo talente u usponu. Cilj je udruživanje u zajedničke platforme kako bi se zajedničkim snagama prezentiralo vlastite umjetničke vizije i pomoglo članovima da poboljšaju svoj pristup zainteresiranoj i potencijalnoj publici.

Program je otvoren platformama koje čine koordinacijsko tijelo i barem 10 organizacija članica koje su aktivne u kulturnom i kreativnom sektoru i koje imaju zakonito poslovno sjedište u državama kojesudjeluju u potprogramu Kultura. Bosna i Hercegovina ima pristup ovom programu Evropske Unije, te samim time za navedeni program mogu aplicirati bosanskohercegovačke organizacije.

Rok za apliciranje je 6. april 2017. godine.

Finansijski doprinos Evropske unije po prijavi ne smije prelaziti 500.000 EUR ili 80% ukupnih prihvatljivih troškova, zavisno o tome koja je vrijednost niža, a finansijska podrška članovima platforme ne smije prelaziti 60.000 EUR po organizaciji članici.

Više informacija o pozivu moguće je pronaći OVDJE.

Rtvslon.ba

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin