Objavljen je poziv za projekte za 2018. u okviru programa Erasmus +

8 nov
Rok prijave 08.03.2018

Europska Komisija objavila je generalni poziv za projekte za 2018. u području obrazovanja, mladih i sporta, a u okviru programa Erasmus Plus.  Više o pravilima i načinu prijave nađite u novoj i ažuriranoj verziji  Programskog vodiča koji ćete naći u sekciji Vodič za program.

Organizacije i institucije iz Bosne i Hercegovine u ovom pozivu mogu predložiti projekte u okviru KA2 Izgradnja kapaciteta u području mladih – prozor za Zapadni Balkan. Projekti se predlažu direktno Izvršnoj agenciji (EACEA), a rok za predaju je 8. ožujak/mart 2018. Generalni poziv možete pogledati OVDJE.

Izvršna agencija za program u području obrazovanja, kulture i medija Europske unije (EACEA) objavila je i rezultate posljednjeg poziva za projekte iz 2017 za Ključnu aktivnosti KA2 Izgradnja kapaciteta u području mladih-prozor za Zapadni Balkan objavljenog 8.3.2017.

U okviru ovog poziva odobreno je sedam (7) projekta iz Bosne i Hercegovine u ukupnoj vrijednosti 409 036,40 €.

Teme odobrenih projekata su zapošljivanje, poduzetništvo mladih, volontiranje, aktivizam, politike prema mladima, različitosti i omladinski rad. Listu odobrenih projekata možete naći na ovom linku.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments