Objavljen javni poziv za dodjelu Chevening stipendija za akademsku 2020/21. godinu

9 avg
Rok prijave 06.11.2019

Konkurs za britanske Chevening stipendije, globalni program stipendiranja vlade Velike Britanije talentovanih osoba koje su prepoznate kao potencijalni budući lideri u brojnim oblastima rada, otvoren je za akademsku 2020/21. godinu.

Program stipendiranja finansira Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije i partnerske organizacijea, a nudi mogućnost pohađanja postdiplomskih studija na bilo kom univerzitetu u Ujedinjenom Kraljevstvu, te je odlična prilika za mlade i ambiciozne građane Bosne i Hercegovine, koji posjedujete diplomu univerziteta i imaju odlično znanje engleskog jezika, a žele završiti postdiplomske studije u Velikoj Britaniji i odlučni su u namjeri da se nakon toga vrate u Bosnu i Hercegovinu i rade u BiH.

Nakon magistriranja postajete dio mreže Chevening alumni iz svih dijelova svijeta, a Chevening stipendisti često postaju globalni lideri u širokom spektru polja, uključujući politiku, biznis, medije, civilno društvo, nauku i tehnologiju te akademsku zajednicu.

Chevening stipendije u Bosni i Hercegovini se dodjeljuju od 1996. godine, stopendija uključuje sljedeće:

  • fakultetske školarine
  • mjesečna stipendija
  • putni troškovi do i iz Velike Britanije
  • naknada za dolazak
  • dodatak za odlazak u domovinu
  • troškove prijave za vizu
  • grant za putovanje kako bi prisustvovali Chevening događajima u Velikoj Britaniji

Cilj stipendija je pružanje podrške prioritetima vanjske politike Velike Britanije stvaranjem dugotrajne pozitivne veze s budućim liderima, uticajnim akterima, te donosiocima odluka širom svijeta, a svršeni Chevening studenti (Chevening Alumni) imaju izvrsnu historiju u radu na liderskim pozicijama u raznim oblastima, uključujući politiku, biznis, medije, civilno društvo, religiju i akademski sektor.

Konkurs je otvoren do 6. novembra 2019. godine, a detaljnije informacije možete pogledati na slijedećem linku (Chevening stipendije).

(Visited 374 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević