Obilježavanje dana poezije i promocija knjige “Simfonija duša”

4 mar

Udruženje “Metamorfoza” iz Sarajeva već tradicionalno organizuje sedmu po redu večer umjetnosti i poezije pod nazivom Svjetski dan poezije – 21. mart.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana poezije, Udruženje je izdavač zbirke poezije, koja broji 85 pjesama od 49 uvrštenih autora i autorica. Ovogodišnji projekat je iznjedrio knjigu pjesama autora Bosne i Hercegovine pod nazivom “Simfonija duša”.

“Simfonija duša” predstavlja sintezu različitih individua, a shodno tome i emocija. Dok su stihovi melodija, poezija je muzika duše koju je potrebno njegovati – a svakako da ovogodišnja zbirka donosi različite ali iskrene melodije i muziku, koje čine jednu sveobuhvatnu simfoniju.

Ovogodišnji projekat je realizovan u saradnji sa Udruženjem Bosanskih Umjetnika, kao i uz projektne prijatelje Centar za kulturu “Sarajevo” i ARTA Centar.

U decembru 2017. godine je raspisan konkurs za izbor najboljih pjesama za ovu zbirku. Stručni žiri za odabir pjesama su sačinjavali:
– Idriz Hodžić, novinar i književnik
– Tarik Jažić, književnik i osnivač Udruženja
– Tarik Jakubović, profesor i književnik

Također, u realizaciji su učestvovali Aleksandra Kostić i Mustafa Smajlović koji su recenzirali ovogodišnju zbirku.

Promocija zbirke poezije bit će održana u sklopu projekta Obilježavanja Svjetskog dana poezije koji će biti realizovan u prostorijama Centra za kulturu “Sarajevo”, s početkom u 19h.

Kako je “Metamorfoza” proteklih godina radila na nekim novim projektima, te otkrila mnogo talentovanih mladih proznih pisaca, fotografa i dizajnera, odlučili smo ove godine svima pružiti šansu da nam pomognu u realizaciji Obilježavanja svjetskog dana poezije.
Zbog toga, očekujte mnogo iznenađenja i novina i pridružite nam se na zajedničkom slavlju umjetnosti.

FB Event

(Visited 174 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin