Obavljanje ferijalne prakse za studentice u udruženju WAM BiH

31 okt
Rok prijave 10.12.2017

Centar za razvoj karijere Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa udruženjem Women Advancing Microfinance (WAM) BiH Vas poziva na predavanje na temu ˝Empowering Women in Microfinance – Osnaživanje žena u sektoru mikrofinansija˝ koje će se održati u petak, 03. novembra u amfiteatru Centrotrans u 12:00 sati.

Naime, udruženje WAM BiH u okviru planiranih aktivnosti za predstojeću godinu aktivno radi na pronalaženju studentica na našoj visokoškolskoj instituciji koje su zainteresovane za program obavljanja stručne (ferijalne) prakse u mikrofinansijskom sektoru, te će tim povodom na gore pomenutom predavanju biti proslijeđene detaljne informacije vezane za prijavu.

Ujedno stručna praksa je dijelom i obaveznog kurikuluma za sve studente, te je propisana u trajanju od minimalno 20 radnih dana po 8 sati (s tim da se broj sati može i drugačije rasporediti). Projekat stručnog osposobljavanja studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu udruženje WAM BiH realizuje u saradnji sa Centrom za razvoj karijere studenata EFSA i mikrokreditnim organizacijama u našoj zemlji.

Također, studenti će imati priliku poslušati seriju predavanja renomiranih stručnjaka iz oblasti mikrofinansija, a gošće prve sesije su:

  • Nataša Goronja, Potpredsjednik programa na Boulder Institute of Microfinance,
  • Aida Ganić, Izvršni direktor za kreditne operacije u MKF Mikra.

Gošće predavači će govoriti o svom bogatom radnom iskustvu u mikrofinansijskom sektoru, šta znači biti uspješna poslovna žena današnjice i koji su glavni izazovi, te pozvati studentice Ekonomskog fakulteta u Sarajevu da se prijave na program stručne prakse.

Na kraju predavanja, biće odvojeno vrijeme za razgovor između članica udruženja WAM in BiH i studentica zainteresiranih za apliciranje za ferijalnu praksu i buduću karijeru u pomenutom sektoru. Prilikom prijave za praksu studenti trebaju poslati motivacijsko pismo na jednom od zvaničnih jezika u BiH na e-mail adresu [email protected] do 10. decembra tekuće godine, a više informacija o procesu selekcije i kriterijima možete dobiti tokom predavanja.

Zainteresovane studentice trebaju da potvrde svoje učešće na pomenutom događaju putem Facebook eventa.

Centar za razvoj karijere studenata EFSA

Kada? Petak u 12:00 – 15:00

Gdje? Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu

FB Event

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments