Novo Ime daje priliku mladim talentima da zasijaju u svom punom sjaju

30 jan

Novo Ime djeluje na teritoriji Republike Srpske i predstavlja program podrške koji će dati vjetar u leđa mladima i talentovanima. Novo Ime je podijum koji konkretnom finansijskom i savjetodavnom podrškom na scenu želi da dovede neustrašive pojedince spremne da zasijaju u svom punom sjaju. Oni biraju Novo Ime i za vas su pripreili vrijedne nagrade.

  • Imaš između 16 i 30 godina i živiš negdje na teritoriji Republike Srpske? 
  • Posjeduješ talenat iz svijeta obrazovanja, kulture, umjetnosti ili sporta? 
  • A talenat da predstaviš svoj talenat na uvjerljiv način? 
  • Ispunio si super-jednostavni formular za prijavu? 
  • Nisi zaboravio da snimiš i super-kreativni video u vremenskom trajanju do 90 sekundi? 

Sve si stavke čekirao i šta se sad dešava?

Tvoj talenat ne odlazi preko sedam gora i sedam mora, no direktno u naš inkubator. (Ne, nije tako strašno kao što zvuči.) U inkubatoru će tvoj naum brižno i nježno da ispita naše vijeće mudraca. Kamen mudrosti im je podarilo višegodišnje iskustvo rada i stvaralaštva u oblastima obrazovanja, kulture, umjetnosti i sporta. Uz to, skroz su okej likovi za druženje.

Nakon što vijeće mudraca otkrije pun sjaj tvog dara, a potom i temeljnom stručnom analizom ispita izvodljivost, originalnost i univerzalnost tvoje zamisli, iz inkubatora krećeš putem užem kruga. Tu se prava magija dešava. Za utvrđivanje da li je plan koji imaš za predstavljanje svog talenta zgodan i podoban da od tvog imena stvori Novo Ime, našem vijeću mudraca će biti potrebno samo 30 dana. Je l’ ti dugo toliko da čekaš?

Ako se ispostavi da je tvoj talenat istinski impresivan, a tvoja zamisao em originalna, em izvodljiva, osvanuće na našoj platformi. A čim osvane, neka glasanje počne! Šta, šta, šta?

Da, Nova Imena u konačnici nećemo da biramo mi, no drugi. A glasove možeš da prikupljaš na samoj platformi (ovoj na kojoj si sada), ali i na Facebook stranici Novo Ime. Imaj samo u vidu da glasovi koje zbaviš na platformi sa sobom nose 70%, a ovi sa Facebooka 30% podrške.

Provalio si da smo rekli „Nova Imena“?

Svakog mjeseca biramo jedno Novo Ime. Prostom računicom, to znači da ćemo svake godine podržati realizaciju 12 projekata i kreiranje 12 Novih Imena. A jesi provalio da smo rekli „svake godine“?

Cijeloj ideji Novog Imena nismo odredili rok trajanja. Jer, sjajnih mladih ljudi i još sjajnijih talenata za otkrivanje će biti i sljedeće godine. To je neki naš kont.

A šta Novo Ime zaista dobija od nas?

Svakog mjeseca, jedno Novo Ime dobija…

Ta-da, do 5.000 KM za ostvarenje svog sna, svoje želje, svoje velike vizije.

Ali, tu zabava ne prestaje. Jer, pored novčane nagrade, za Novo Ime ćemo biti tu i savjetodavno, a i menadžerski. Kako pa menadžerski? Pa, u planu nam je da organizujemo niz događaja i aktivnosti na kojima ćemo predstaviti nova imena mladosti koja ne vjeruje da su ludosti vjerovati u mogućnosti.

A imamo i jedno iznenađenje, al’ ako ga sad otkrijemo…

Ne bi to baš bilo neko iznenađenje, zar ne?

Ali, ne, ne, ne, ne možemo to da ti učinimo, jer ovakvo jedno iznenađenje se zaista ne bi smjelo kriti niti sekund više. Pazi sad:

Sve dok platforma „Novo ime“ postoji, postojaće i prilika da u bilo kom trenutku (baš bilo kom), vijeće mudraca izabere talenat po svom izboru i izmudruje da ga nagradi. Vidi, ova nagrada nije u nikakvom srodstvu sa mjesečnim izborom Novog Imena. Ne, ova nagrada ti dođe više kao bonus prilika. Da, čak smo i to smislili.

Jesmo li nešto zaboravili? Nismo, ali ako ti se baš nikako nije dao čitati ovaj tekst, evo ga pojednostavljeno:

Prijaviš svoj talenat ovdje.
Vijeće mudraca u roku od 30 dana izmudruje da li su tvoj skriveni talenat i plan za njegovo otkrivanje spremni za uži krug.
U užem krugu, glasovi na Facebooku i samoj platformi (ovoj na kojoj si) odlučuju ko će postati Novo Ime.
Novo Ime proglašavamo svakog mjeseca i nagrađujemo novčanom nagradom od 5.000 KM te podrškom u formi savjeta i predstavljanja na događajima od značaja. A, tu je i bonus nagrada vijeća mudraca za slobodni izbor talenta.
To ti je pa to.

Više informacija

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin