Novinarska akademija 2016: Poziv za studente/ice novinarstva i komunikologije i mlade novinare/ke

4 jun
Rok prijave 15.06.2016
Udruženje/udruga BH novinari poziva studente/ice novinarstva i komunikologije i mlade novinare/ke do 35 godina starosti iz Bosne i Hercegovine da se prijave na Novinarsku akademiju 2016 – ljetnu školu edukacije novinara i studenata novinarstva, koju BH novinari organizuju po četvrti put.
Tema praktične obuke je “Izvještavanje o različitostima kao novinarski doprinos jačanju mira, tolerancije i stabilnosti u BiH”, a predavači će biti istaknuti profesori novinarstva i novinarske etike, medijski profesionalci, međunarodni stručnjaci i aktivisti civilnog društva.
Ljetni edukativni kamp Novinarske akademije 2016 održava se uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i biće organizovan kroz dva modula u periodu od 25. juna do 4. jula 2016. na Boračkom jezeru (Apartmani Boračko jezero).
Organizator snosi troškove petodnevnog boravka na Boračkom jezeru, kao i putne troškove dolaska i odlaska sa Novinarske akademije 2016.
Pojedinačna prijava na Novinarsku akdemiju 2016. treba sadržavati: popunjen upitnik, motivacijsko pismo i pismo preporuke od najmanje dvije osobe iz medija i/ili fakulteta, odnosno studija novinarstva i komunikologije ili drugih fakulteta društvenog smjera.
Prijavu sa pratećim dokumentima treba dostaviti putem e-maila na sljedeće adrese: [email protected] ili аrman.fazlic@bhnovinаri.ba.
Više informacija o načinima prijave možete pronaći ovdje.
Media.ba
(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin