Novi ciklus projekta “Može i drugačije”: Otvoren konkurs za 10 saradnika

15 mar

Uz podršku Fondacije “Schuler Helfen Leben” (SHL), udruženje građana eTrafika.net raspisuje konkurs za volonterske saradnike na projektu “Može i drugačije”.

Nakon više nego uspješnog projekta koji je realizovan prošle godine, eTrafika odlučila je da ponovo organizuje projekat “Može i drugačije”, koji se temelji na stručnoj praksi za studente, te promociji potencijala mladih ljudi.

“Tražimo deset studenata ili skorih diplomaca Univerziteta u Banjaluci koji će na našem portalu proći obuku iz oblasti online novinarstva i fotonovinarstva, a zatim pronalaziti mlade ljude koji su postigli vrijedne uspjehe u poslovnoj, obrazovnoj, kulturnoj ili društvenoj sferi. Prošle godine je projekat bio više nego uspješan, a najviše me raduje to što je više od polovine saradnika postalo važan dio naše ekipe. Oni su nastavili svoj angažman na eTrafici i nakon završetka projekta”, kazala je koordinatorka projekta i urednica eTrafike Vanja Stokić.

Ko se može prijaviti na konkurs?

Prijaviti se mogu svi studenti Univerziteta u Banjaluci, kao i nezaposleni skoriji diplomci (koji su diplomirali prije manje od godinu dana). Prethodno novinarsko iskustvo nije potrebno, a odabir kandidata će se vršiti na osnovu dostavljenog motivacionog pisma, koje treba sadržavati opšte informacije o kandidatu, kao i prijedlog i kratak opis priče koju bi radili u sklopu projekta. Primjere takvih priča možete pronaći ovdje. Konkurs je otvoren do 31. marta u podne, rezultati će biti objavljeni istog dana, dok će obuka za odabrane kandidate započeti 04. i trajati do 15. aprila.

Prijave se šalju na mail [email protected].

Šta odabrani kandidati dobijaju?

– Obuku u trajanju od dvije sedmice (svakim radnim danom u večernjim terminima)

– Rad na autorskim tekstovima pod mentorstvom uredništva portala eTrafika

– Opremu potrebnu za rad

– Objavljivanje autorskih tekstova u časopisu “Može i drugačije”

– Učešće na zajedničkoj izložbi fotografija i promociji časopisa

– Potvrda o učešću na projektu i obavljenoj praksi

– Mogućnost angažmana na portalu eTrafika nakon završetka projekta

Šta se od odabranih kandidata očekuje?

– Prisustvo radionicama i predavanjima

– Pisanje tekstova u skladu sa projektnim aktivnostima i uputstvima uredništva eTrafike

– Poštovanje rokova

Projekat “Može i drugačije” traje od 14. marta do 06. juna, a u sklopu njega biće objavljeno 40 autorskih radova o uspješnim mladim pojedincima iz svih dijelova BiH.

Autorski tekstovi i fotografije biće objavljivani na internet portalu eTrafika.net, dok završni dio projekta predstavlja izložba fotografija nastalih tokom projekta, kao i promocija časopisa sa radovima nastalim u sklopu projektnih aktivnosti.

Ovaj projekat omogućila je donacija njemačkih srednjoškolaca i srednjoškolki putem Fondacije SHL u Sarajevu, i svi stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu ne odražavaju nužno stav SHL-a, već isključivo autora.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin