Nova prilika za dobijanje bespovratnih sredstava

13 nov
Rok prijave 17.12.2018

Mikro, mala i srednja preduzeća i startup-i sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske po treći put mogu aplicirati za bespovratna sredstva Challenge fonda.

Javni poziv je otvoren do 17. decembra/prosinca do 24:00 sata.

Fond raspolaže sa tri miliona eura namijenjenih poslovnim subjektima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrovani najmanje šest mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta dd 10.000 eura, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 eura. Aplikanti moraju obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može trajati duže od godinu dana.

Sve pristigle prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterijuma – inovativnost, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene isključivo u elektronskoj formi na sajtu www.c2c.ba u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Vodič/Smjernice za aplikante. Ovaj dokument je sastavni dio Aplikacionog paketa kojeg možete preuzeti na ovom linku.

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to Change koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju /Sida /, a provode ga, kroz četiri godine, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća. Partner u projektu je i region Ostergotland, Istočna Švedska.

(Visited 767 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments