Nominirajte nastavnika/cu za Global Teacher Prize

26 sep
Rok prijave 14.10.2016

Da li znate li učitelja/icu, nastavnika/cu, profesora/icu dostojnog/u priznanja i slavlja?

Global Teacher Prize je godišnja nagrada u vrijednsoti od milion dolara koju dodjeluje Varkey Foundation super-posebnom nastavniku/ci. Nagradu života će dobiti jedan/jedna inovativan/na i brižan/na nastavnik/ca koji/e je napravio/la inspirativan uticaj na svoje učenike/ce i njihove zajednice.

Što vam je dao najbolji/a natacnik/ca što vam nije mogao dati niko drugi? Ako bi mogli svom omiljenom nastavniku/ci  reći jednu stvar iz školskih dana, šta bi to bilo? Nastavnici/e zaslužuju priznanje za čaroliju koju stvaraju svaki dan. Sada možete nominovati nastavnika/cu koji vam je pomogao otvoriti oči i zapalio je dječju maštu.

Zašto nominovati nastavnika/cu za Global Teacher Prize?
– Nacionalna i međunarodna priznanja za njihova dostignuća
– Posebne pohvale za Top 50 prijavljenih nastavnika/ca
– Poziv na Global Education and Skills Forum 2017 u Dubaiu za Top 10 finalista/ica
– Potencijal za osvajanje Global Teacher Prize i dobijanje nagrade u vrijednosti od milion dolara

Prvi korak: Svatko može nominirati nastavnika/u koji/a zadovoljava kriterije, i trenutno podučava djecu u dobi od 5 do 18 godina.

Drugi korak: Nominirani nastavnik/ca treba ispuniti njegove/njene vlastite podatke u Obrascu za prijavu. Rok za podnošenje prijava je 14. oktobar/listopada 2016. godine.

The Global Teacher Prize Judging Academy će odabrati pobjednika/cu u januaru/siječnju 2017. godine, a javna objava će biti na Global Education and Skills Forum u Dubaiju, u martu/ožujku 2017. godine.

Kvalificiranost
Nagrada je otvorena za sve nastavnike/ce koji trenutno predaju djeci u okviru obaveznog školovanja, ili su djeca u dobi između pet i osamnaest godina (za nastavnike/ce koji/e rade sa djecom koja su u vanrednom sistemu obrazovanja). Prijaviti se mogu i nastavnici/e koji predaju u školama i ako ne rade puno radno vrijeme, kao i nastavnici/e koji predaju na online kursevima. Nagrada je otvorena za nastavnike/ce u svim školama koje rade u skladu sa lokalnim zakonima u svakoj zemlji svijeta.

Za više posejetite stranicu ovdje.

(Visited 295 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin