Noć istraživača ‘16 Banja Luka

13 sep

Petu godinu za redom u Bosni i Hercegovini obilježavamo najzabavniju noć nauke i istraživačkog rada, “Evropsku Noć istraživača 2016”.

Ove godine istražujemo pod sloganom “Otkrijte nepoznato”, u petak, 30. septembra, sa početkom u 17.00 časova na nekoliko različitih lokacija u Banjaluci.

Noć istraživača može biti razlog za nešto drugaciji izlazak u petak veče, a dobrodošli su svi – i veliki i mali posjetioci!
Saznajte kako stvari funkcionišu, upoznajte se sa naukom koja stoji iza svakodnevnih pojava, pogledajte različite demonstracije, okušajte se u eksperimentima, pitajte naučnike sve što vas interesuje, učestvujte u naučnim igricama, kvizovima ili se okušajte u treasure hunt-u.

Posjetioci u Banjaluci će ove godine imati priliku posjetiti:

Sajam nauke i tehnike
Demonstracije naučno-istrazivačkih postignuća kroz koje ce praktično i na iteresentan način biti predstavljena nauka na djelu.

Interesantna naučna predavanja i debata
Veliki naučnici koji se bave važnim i cool naučnim oblastima čija izlaganja vas neće ostaviti ravnodušnim.

Edukativni info kutak
Informišite se o raznim programima školovanja i edukacija u zemlji i inostranstvu.

Takmičenje za srednje škole
Interesantno i edukativnk takmičenje kroz koje će srednjoškolci predstaviti svoje naučno-isstraživacke radove

IT konferencija

Zainteresovane institucije, organizacije, firme i pojedinci koji se bave naukom, istraživanjem i inovacijama su pozvani da se i ove godine prijave za učešće u Noći istraživača 2016.

Konkurs za učešće u Noći istraživača BiH 2016 otvoren je do 20. septembra 2016. godine, a najzanimljivije, najedukativnije i najinovativnije prezentacije će biti predstavljene na Noći istraživača

FB EVENT

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin