News Impact Summit u Pragu

23 sep

Evropski centar za novinarstvo (EJC) i Google News Lab 14.10.2016. u Pragu organizuju jednodnevni događaj za studente novinarstva, novinare, urednike, kao i ostale medijske djelatnike.

Jednodnevna konferencija pod nazivom “Praksa digitalnog novinarstva: Društveni mediji, podaci i najbolji načini da se ispriča priča” namijenjena je studentima novinarstva, novinarima, urednicima i drugim medijskim radnicima zainteresiranim za učešće u radionicama i diskusijama o inovacijama u novinarstvu, vizualnom data novinarstvu i mjerenju učešća publike na društvenim medijima i web portalima. Učesnici će također imati priliku savladati nove vještine i alate na pratećim radionicama o verifikaciji informacija, data novinarstvu, live bloggingu itd.

Događaj je dio ciklusa medijskih samita koji se cijele godine održavaju širom Evrope i okuplja vodeće novinare i medijske stručnjake, kao i nezavisne medijske organizacije iz Češke Republike i svijeta. Registracija je slobodna i otvorena, ali je broj mjesta ograničen.

Više informacija o programu i panelistima konferencije možete pronaći ovdje.

Media.ba

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin