Nauči “Kako postati poželjan na tržištu rada” u #POKMostar!

14 jun

PRONI Centar za omladinski razvoj poziva sve mlade ljude od 18 do 30 godine iz Mostara, da se prijave za učešće u projektu “Kako postati poželjan na tržištu rada”.

Projekat “Kako postati poželjan na tržištu rada?” mladim ljudima će omogućiti da se bolje pripreme za poslovne izazove koji ih očekuju. Prva ulaznica za to je kvalitetan CV. Danas bilo da se prijavljujete za posao ili na neku edukaciju, traži se CV i motivaciono pismo. Tu se mladi ljudi suočavaju sa neznanjem i nedostatkom informacija. U razgovoru s mladim ljudima uvidjeli smo da postoji velika potreba za ovakvom edukacijom. Radionica će im omogućiti da kvalitetno urade CV, nauče kako da napišu motivaciono pismo i vide kako to izgleda intervju za posao i kako se za isti pripremiti.

Projekat će trajati 3 mjeseca i to 2h sedmično, a aktivnosti će se odvijati u prostorijama PRONI Omladinskog kluba Mostar, na adresi Rade bitange 13, prostorije Centra za kulturu (2 sprat).

Forma za prijave nalazi se na linku.

Za više informacija možete nam pisati na email ( [email protected] ) ili u inbox Facebook page-a (https://www.facebook.com/pronicenterforyouthdevelopment/)

PRONI Center for youth development ove godine je otvorio 4 omladinska kluba (Bijeljina, Mostar, Sarajevo i Banja Luka) u okviru realizacije projekta #STaR (Societal Transformation and Reconciliation/ Društvena transformacija i pomirenje) koji je podržan od strane USAID Bosnia and Herzegovina, a zajednički ga implementiraju Karuna Center for Peacebuilding, Mali koraci – Small Steps, Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH, CIM – Centar za izgradnju mira Sanski Most – CIM i PRONI Centar.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević