Natječaj za dodjelu nagrada UNFPA

8 nov
Rok prijave 17.11.2017

Dodjela nagrada uvedena je kako bi se odalo priznanje pohvalnim nastojanjima preduzetim u BiH koji se suprotstavljaju društvenim stereotipima, koji ukidaju predrasude prema marginaliziranim grupama ili značajnom doprinosu unapređenju prava ljudi u jednoj od četiri ključne prioritetne oblasti UNFPA:

  1. Seksualno i reproduktivno zdravlje;
  2.  Adolescenti i mladi (seksualno i reproduktivno zdravlje)
  3.  Rodna jednakost i osnaživanje žena s fokusom na seksualno nasilje u oružanom sukobu;
  4.  Populacijska dinamika s fokusom na starenje.

Pozivaju se organizacije civilnog društva, institucije vlasti, mediji, privredni subjekti i posvećene fizičke osobe da kandiduju svoje radove na bosanskom/hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku. Svaki predlagatelj treba dostaviti najviše jedan prijedlog u ime fizičke osobe ili institucije. Također će biti prihvaćeni i prijedlozi predlagatelja u vlastito ime.

Kandidovani prijedlozi se moraju odnositi na aktivnosti provedene u periodu od 15. novembra 2016.godine do 15. novembra 2017. godine. Prijedlozi se trebaju dostaviti elektronski na email adresu [email protected] najkasnije do 17. novembra 2017. godine. 

Komisija za odabir najuspješnijih kandidovanih prijedloga će objaviti imena pobjednika tokom obilježavanja 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, za svaku kategoriju posebno.

Više informacija.

Media.ba

(Visited 137 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments