Napredni program u pravu i ekonomiji u Rigi

3 jul
Rok prijave 04.07.2016

Letonsko ministarstvo za međunarodne odnose u saradnji sa drugim partnerima organizuje napredni program u pravu i ekonomiji u Rigi. Program je otvoren za mlade profesionalce iz javnog sektora, akademije i nevladinih organizacija, sa minimum završenim osnovnim studijama, koji dolaze iz ENP, centralne Azije i zapadnog Balkana.


Pokriveni su troškovi smještaja, putovanja, osiguranje i stipendija u iznosu od 600 eura mjesečno. Troškovi obuhvataju put do Rige kao i smještaj za period od 12 nedelja koliko traje program. Troškovi putovanja i drugi troškovi su takođe uračunati u troškove studijske posjete.

Prijaviti se mogu mladi profesionalci iz javnog sektora, akademija i nevladinog sektora sa minimum završenim osnovnim studijama.

Učesnici jesenjeg programa za 2016 godinu su: Albanija, Azerbejdžan, Jermenija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Kazakhstan, Kosovo, Kirgistan, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Srbija, Tadžikistan, Turkmenistan, Ukrajina i Uzbekistan.

Komisija će pregledati sve aplikacije, i rezultate objaviti do 11. jula 2016. godine.

Partneri ovog programa su Letonsko ministarstvo za međunarodne odnose i drugi partneri čiji je cilj da ovim programom doprinesu poboljšanju veze između međunarodne zajednice i Evropske unije s jedne strane i zemalja ENP-a, centralne Azije i zapadnog Balkana.
Cilj je takođe i da se doprinese transferu znanja zasnovanom na iskustvu za Letoniju i druge donatore, kao i njihove internacionalne veze.
Za više informacija, posjetite oficijalnu web stranicu.

Rok za prijavu je 4. jul 2016.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin