Najveći libertarijanski festival u Evropi – Drugi OPEN Fest u Sarajevu

6 sep
Rok prijave 27.10.2017

U Sarajevu će se u periodu od 27. do 31. oktobra ove godine, održati drugi OPEN Fest. Riječ je o najvećem libertarijanskom festivalu u Evropi, koji je prošle godine ugostio preko 5.000 domaćih i inostranih učesnika.

Ovogodišnji OPEN Fest traje pet dana i posvećen je motivu neprestane borbe između običnog čovjeka i glomaznog državnog aparata.

Kada? 27. Oktobar – 31. Oktobar
27. Oktobar at 9:30 to 31. Oktobar at 12:30

Gdje? Sarajevo, Terezija, Sarajevo 71000, Bosna i Hercegovina

Glavni govornici festivala su: Mat Kibbe, osnivač Free the People organizacije, te jedan od vodećih predstavnika pokreta “Čajanka” (Tea Party) u SAD; Susanne Tarkowski Tempelhof, osnivačica organizacije Bitnation i svjetski poznati zagovornik kriptovaluta; Nima Sanandaji, iransko-švedski autor knjiga “Nordijski gender paradoks” i “Raturanje Utopije: Dekonstrukcija mita o nordijskom socijalizmu”. Pored glavnih govornika, prisutnima će se preko Interneta uživo obratiti David Friedman, sin ekonomskog nobelovca Milton Friedmana.

OPEN Fest uključuje preko 20 nezavisnih događaja, od kojih se izdvajaja ESFL konferencija, te debata o odnosu Islama i ideja slobode. Pored toga, tokom trajanja festivala, organizovat će se niz edukativnih programa za libertarijance iz regiona, uključujući i Objektivistički seminar.

Drugi OPEN Fest nastavlja sa misijom unaprijeđenja stanja sloboda u Bosni i Hercegovini, te regionu Zapadnog Balkana. OPEN Fest nastoji brendirati Sarajevo kao grad slobode, koji je otvoren za libertarijanske ideje.

FB Event

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments