NAHLA: U januaru kursevi fotografije, Adobe Illustratora i Excela

27 dec
Rok prijave 12.01.2016

KURS FOTOGRAFIJE

Otkrijte tajne dobre fotografije s fotografkinjom Aidom Redžepagić.

  • Kurs fotografije namijenjen je svima koji žele naučiti osnove fotografije, od teoretskog predstavljanja historije fotografije do rukovanja foto opremom.
  • Osmišljen je tako da bude jednostavan i razumljiv početnicima, a jednako zanimljiv i onima s osnovnim znanjem fotografije.
  • U toku trajanja kursa obrađivat će se različite teme (kompozicija, žanrovi fotografije, manipulisanje prirodnim i vještačkim svjetlom, osvjetljenja i dubinske oštrine, fokusiranje, noćna fotografija, reklamna fotografija, post produkcija).
  • Jednaka pažnja bit će posvećena teoriji i samostalnom praktičnom radu.

Nastava traje 8 sedmica i sastoji se od 8 susreta po 120 minuta, a održavat će se nedjeljom od 18.00 do 20.00h. Cijena kursa iznosi 100 KM.

Kurs vodi fotografkinja Aida Redžepagić.

BRZI KURS ADOBE ILLUSTRATORA

Savladajte osnove rada u Adobe Illustratoru u samo 10 susreta  i omogućite sebi bavljenje ovim zanimljivim zanatom koji je sve traženiji zahvaljujući porastu upotrebe interneta i obima reklamiranja. Nakon završenog kursa moći ćeta izrađivati logotipe, vizitkarte, letke, brošure, memorandume, bilborde, banere, crtati ilustracije.

Poznavanje rada u Adobe Illustratoru naročito će koristiti:
– nezaposlenim ženama i studenticama kako bi s novim znanjem brže pronašle posao;
– freelancericama koje žele raditi projekte grafičkog dizajna iz udobnosti svog doma;
– početnicama u grafičkom dizajnu;
– zaposlenicama u štamparijama, štampanim medijima i ostalim firmama i organizacijama.

Realizacija kursa predviđena je od 12. januara do 11. februara 2016. i sastoji se od 10 susreta po 90 minuta, a održavat će se dva puta sedmično, utorkom i četvrtkom od 18 do 19.30h. Cijena kursa je 50 KM.

Instruktorica na kursu je Belma Čorbo, certificirana Adobe instruktorica (BELMAART).

BRZI KURS EXCELA

U samo deset susreta kroz pojašnjenja korak po korak i prilagođen praktičan rad savladajte Excel tako da ga možete samostalno koristiti za svoje potrebe. Kurs će ići od početničkog nivoa, ali će biti obrađene ne samo osnovne nego i neke napredne funkcionalnosti Excela, fokusirajući se na najčešće potrebne vještine u radu s Excelom.
Kurs će vas osposobiti da:

  • samostalno koristite Excel radno okruženje, shvatate ulogu radnih knjiga i listova, razumijete ponuđene funkcionalnosti, krećete se kroz dokument, lako unosite podatke i manipulišete njima, te ih spašavate i štampate na za vas najpraktičniji način;
  • koristite Excel za proračune i izradu grafika na osnovu podataka i izradu baza podataka (klijenta, proizvoda, itd.) koje možete lako filtrirati i sortirati prema željenom kriteriju;
  • podatke predstavljate na željeni način, formatirate ih i činite estetski dopadljivim, te kreirate svoje šablone koje možete ponovo koristiti.

Realizacija kursa predviđena je od 12. januara do 11. februara 2016. i sastoji se od 10 susreta po 90 minuta, a održavat će se dva puta sedmično, utorkom i četvrtkom od 19.30 do 21h. Cijena kursa je 50 KM.

Instruktorica na kursu je Berina Avdić, magistrica elektrotehnike.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin