Nahla: Obuka za pisanje biznis plana

28 jan
Rok prijave 07.02.2016

Imate ideju koju želite pretočiti u poduzetnički poduhvat, a ne znate odakle krenuti? Potrebna vam je svojevrsna mapa koja će vam pomoći da pređete put od ideje do biznisa? Naučite kako izraditi biznis plan i osigurajte da uz što manje iznenađenja i neplaniranih aktivnosti definirane ciljeve poslovanja pretvorite u stvarnost.

Obuka obuhvata 20 sati interaktivne nastave u sljedećim oblastima:
– Osnove poduzetništva
– Marketing biznis plana
– Planiranje proizvodnje i prodaje
– Pravni okvir biznisa
– Finansijski okvir biznisa
– Praktična izrada biznis plana

Nastavu će držati Almir Paočić, diplomirani ekonomist s dugogodišnjim iskustvom u pokretanju start up preduzeća i mentorisanju mladih poduzetnika/ca.

Nahlina poslovna zajednica će, u saradnji s predavačem, pružiti polaznicama mentorsku podršku u cilju procjene kvaliteta biznis plana u svim njegovim segmentima.

Polaznice će imati priliku da se kroz prezentaciju gospođe Azre Čolić, direktorice Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke, upoznaju s mogućnostima finansiranja svojih ideja kroz Finansijsku liniju za privrednike koju relizira Bosna Bank International d.d. Sarajevo u saradnji s Općinom Novi Grad Sarajevo.

Obuka će se realizirati od 12 do 14. februara 2016. godine u prostorijama CEI „Nahla“, u ulici Džemala Bijedića 122 u Sarajevu, u sljedećim terminima:
– petak, 12. februar: 16.30-20.00h
– subota, 13. februar: 10.00-17.30h
– nedjelja, 14. februar: 10.00-18.00h

Cijena obuke je 50 KM, a za članice Nahline poslovne zajednice 40 KM. Po završetku obuke polaznice koje su prisustvovale svim modulima obuke dobit će certifikat kojim se potvrđuju stečene kompetencije.

Prijave dostaviti isključivo putem ONLINE FORMULARA uz uplatu do 7. februara 2016. godine na Nahlinom info desku svakim danom osim petka od 12 do 20h. Broj mjesta je ograničen! Mjesto na obuci se osigurava po redoslijedu uplate.

Za sva pitanja i dodatna pojašnjenja obratite se na e-mail: [email protected].

O predavaču:
Almir Paočić je diplomirani ekonomist sa dugogodišnjim iskustvom u pokretanju start up preduzeća i mentorisanju mladih poduzetnika/ca u oblasti istraživanja tržišta, razvoja biznisa, tehnika prodaje, vođenja finansija, poslovnog pregovaranja, te pronalaska investitora za razvoj poslovanja. Osnovni motiv rada mu je prijenos praktičnih primjera iz prakse, zasnovanih na realnim tržišnim situacijama. Uže stručne oblasti su mu poduzetništvo, pisanje poslovnih planova, pisanje projektnih prijedloga po EU standardima i upravljanje projektima. Kao trener i predavač organizirao je edukacije ili učestvovao u organizaciji edukacija za brojne kompanije i pojedince.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin