Nahla: Besplatna obuka za poslovnu sekretarku

19 jan
Rok prijave 27.01.2016

Postanite poslovna sekretarka koja će imati kompetencije za pronalazak zaposlenja i rad u dinamičnom i izazovnom poslovnom okruženju.

Udruženje Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ Sarajevo, uz podršku Katarske humanitarne organizacije-Qatar Charity, raspisuje:

K O N K U R S
za upis 15 polaznica na besplatnu četveromjesečnu obuku za poslovnu sekretarku

Obuka za poslovnu sekretarku obuhvata 170 sati teoretske i praktične nastave u sljedećim područjima:

–        Administrativni poslovi
–        Osnove računovodstva
–        Poslovni engleski jezik
–        Osnovi informatike: Word, Excel i PowerPoint
–        Poslovna i lična efikasnost
–        Aktivno traženje posla

Nastavu će držati iskusni predavači/ce, stručnjaci/kinje iz oblasti poslovnih vještina i informacijskih tehnologija. Po završetku obuke polaznice će dobiti certifikat kojim se potvrđuju stečene kompetencije, te prema ostvarenim rezultatima naše preporuke za angažman.

Nahlina poslovna zajednica pružit će mentorsku podršku polaznicama za povezivanje s potencijalnim poslodavcima, odnosno za pokretanje vlastitog biznisa.

Obuka će se realizirati od februara do juna 2016. godine u prostorijama CEI „Nahla“, u ulici Džemala Bijedića 122 u Sarajevu. Nastava će se održavati tri puta sedmično: ponedjeljkom i srijedom u terminu od 16.00 do 19.30 sati, subotom u terminu od 14.30 do 18.00 sati. Polaznice su oslobođene plaćanja kotizacije za učešće na obuci.

Uvjeti:

–        Nezaposlenost
–        Starosna dob od 20 do 45 godina
–        Minimalno SSS – IV stepen
–        Poznavanje engleskog jezika, nivo B1

Posebna pažnja pri razmatranju prijava bit će posvećena dugotrajno nezaposlenim ženama, ženama koje su u teškoj materijalnoj situaciji, osobama koje su završile formalno obrazovanje s kojim im je otežan pronalazak zaposlenja, samohranim majkama, nezaposlenim ženama s većim brojem djece, ženama žrtvama rata, ženama koje su pretrpjele nasilje u porodici, nezaposlenim suprugama invalida i demobiliziranih boraca.

Prijave dostaviti isključivo putem ONLINE FORMULARA  najkasnije do 12 sati u srijedu, 27.1.2016. godine. Sve polaznice koje uđu u uži izbor bit će pozvane na testiranje iz engleskog jezika, a najuspješnije i na intervju.

Broj mjesta je ograničen! Za sva pitanja i dodatna pojašnjenja obratite se na e-mail: [email protected]. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

(Visited 519 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin