Nagradno Instagram foto takmičenje „Klimatske promjene u vašim rukama“

8 nov

EU info centar u BiH vas poziva na učešće u Instagram foto takmičenju „Klimatske promjene u vašim rukama“.

Za učešće u nagradnom takmičenju dovoljno je samo da fotografijom zabilježite klimatske promjene u vašem okruženju i to podijelite putem Instagrama na svom telefonu ili računaru. Prvoplasirani učesnici će imati priliku da izaberu nagradu: laptop, smart telefon, tablet, televizor ili digitalni fotoaparat.

Klimatske promjene nisu stvar daleke budućnosti. One su svuda oko nas. Posljedice klimatskih promjena osjećaju se u svim dijelovima svijeta. Zbog klimatskih promjena, uzrokovanih najviše ljudskim faktorom i industrijskim razvojem svjedočimo češćim ekstremnim vrućinama, sušama, požarima, olujama, eroziji zemljišta, zimama sa manje snijega, povećanom zagađenju zraka i vode, smanjenju poljoprivrednih prinosa, izumiranju i neželjenom širenju biljnih i životinjskih vrsta, i dr. Glavni uzročnici su staklenički plinovi iz automobila i drugih prevoznih sredstava, emisije iz dimnjaka fabrika i domaćinstava, prekomjerna sječa šuma i dr.

U kolikoj mjeri klimatske promjene utiču na vas? Kako doživljavate klimatske promjene i kako se one manifestuju u vašem okruženju?

Djelujmo zajedno u podizanju svijesti o rizicima i prijetnjama klimatskih promjena. Napravite fotografiju onoga što vidite u okruženju, podijelite je putem Instagrama i možda baš vi osvojite jednu od vrijednih nagrada. Detaljne upute i pravila takmičenje pročitajte OVDJE.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin