Nagradno Instagram foto takmičenje „Klimatske promjene u vašim rukama“

8 jan
Rok prijave 15.01.2017

U sklopu Sedmice evropske klimatske diplomatije, Delegacija EU u BiH i EU info centar su danas na konferenciji za medije najavili nagradno Instagram foto takmičenje „Klimatske promjene u vašim rukama“.

S ciljem promocije sprječavanja klimatskih promjena, EU info centar poziva sve građane Bosne i Hercegovine, korisnike Instagrama, da na svojim profilima objave fotografije koje se tiču klimatskih promjena i da u opisu fotografija napišu oznaku (hashtag) #ClimaDiploBiH, @euinfo.ba i lokaciju gdje je fotografija napravljena, do 15. januara 2017. godine.

Fotografije 12 finalista će biti postavljene na internet stranici EU info centra gdje će građani moći glasati za najbolju fotografiju. Nagrade će biti dodijeljene za tri fotografije koje osvoje najveći broj glasova. Autori prvoplasiranih fotografija će imati priliku da izaberu svoje nagrade među sljedećim artiklima: laptop, smart telefon, tablet, televizor ili digitalni fotoaparat.

Za detaljna pravila takmičenja kliknite OVDJE.

Obilježavanjem Sedmice evropske klimatske diplomatije (#ClimaDiplo) nastoji se istaći pozitivna akcija, koja se u saradnji sa EU i njenim državama članicama obilježava širom svijeta, te podstaći opsežna rasprava i zajednički odgovor na klimatske promjene.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin