Nagradni konkurs za esej „Koreni učenja su gorki, ali su plodovi slatki”

18 aug
Rok prijave 08.09.2017

Povodom obeležavanja 140 godina od osnivanja gimnazije u Svilajncu, Srednja škola „Svilajnac“ raspisuje nagradni konkurs za esej „Koreni učenja su gorki, ali su plodovi slatki” (Aristotel) u dve kategorije:

  • mladi pisci (do 20 godina) i
  • svi ostali autori.

U konkurenciju ulaze radovi koji nisu duži od 12 000 znakova, uključujući razmake. Tekstovi moraju da budu na srpskom jeziku, otkucani ćirilicom i potpisani šifrom. Poželjno je da imaju sopstveni naslov. Jedan autor može da dostavi jedan rad.

Eseji koji po oceni stručnog žirija uđu u uži izbor za nagradu biće objavljeni u zborniku radova. Po jedan rad iz svake kategorije dobija priznanje „140 godina gimnazije u Svilajncu“ za najbolji esej i novčanu nagradu.

Radovi se dostavljaju u tri štampana primerka i u elektronskom obliku (na CD-u), zajedno sa zasebnom zapečaćenom kovertom sa razrešenjem šifre, na adresu

Srednja škola „Svilajnac“ (za nagradni konkurs za esej – kategorija juniori/seniori) Braće Jugovića 1035210 Svilajnac najkasnije do 8. septembra 2017. godine. Radovi ne mogu da se dostavljju elektronskom poštom.

Uz razrešenje šifre dostaviti, pored imena i prezimena autora, kratku biografiju, bibliografiju, broj tekućeg računa, matični broj, broj telefona i imejl adresu za kontakt.

Za sva dodatna razjašnjenja autori se mogu obratiti priređivaču konkursa, pre isteka roka za dostavljanje radova, imejlom na adresu [email protected], sa naslovom „konkurs za esej“.

Dodela nagrada za najbolji esej u obe kategorije i promocija zbornika eseja biće sastavni deo centralne svečanosti povodom jubileja Gimnzije, u Centru za kulturu u Svilajncu.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments