Nagradni konkurs: „Najbolje prakse na području razvoja životnih vještina kod učenika“

21 jun
Rok prijave 30.06.2017

World Vision BiH se, u sklopu svojih programskih aktivnosti na poboljšanju kvalitete obrazovanja, bavi i izgradnjom životnih vještina kod djece, a koje imaju za cilj omogućiti djeci da se lakše nose sa prilikama i izazovima u životu.


U ovom programu fokus je na izgradnji pet ključnih životnih vještina za razvoj ličnosti: kritičko promišljanje, komunikacijske vještine, izgradnja odnosa, upravljanje emocijama i društvena odgovornost.

Sa namjerom da kvalitetno vrednujemo napore nastavnika koji kroz svoj redovni rad u nastavi i vannastavnim aktivnostima rade i na izgradnji životnih vještina, odlučili smo se za izradu publikacije najboljih praksi koje prikazuju doprinos razvoju navedenih pet životnih vještina.

World Vision BiH ovim putem objavljuje javni poziv nastavnicima da u formi eseja, a koji opisuje kako je izveden čas od 45 ili blok od 90 minuta ili vannastavna aktivnost poput sekcije, pokažu kako se kroz redovnu nastavu ili vannastavne aktivnosti mogu graditi i životne vještine. Aktivnost koja se opisuje može doprinositi razvoju više od jedne životne vještine odjednom tako da je potrebno jasno naznačiti kojima od 5 životnih vještina doprinosi tako izvedena aktivnost na času. Potrebno je takođe naglasiti kojoj dobnoj skupini je takav čas namijenjen (predmetna ili razredna nastava).

Nakon zatvaranja konkursa, komisija će pregledati sve pristigle radove i odabrati najbolje koji će biti nagrađeni. Komisija će kvalitetu poslanih radova temeljiti na tome ima li navedeni rad metodičke i didaktičke komponente kao i logičku povezanost između dijelova aktivnosti (početak, sredina, kraj).

Rok za slanje radova je 30. juni 2017. godine do 17.00h putem e-mail adrese: [email protected]

Radove treba kreirati u Microsoft Wordu, font Arial, veličina slova 11. Dokument sačuvati pod imenom najboljeprakse_ime i prezime nastavnika i kao takvog ga poslati u prilogu e-maila.

Broj radova po jednom nastavniku nije ograničen.

Nagrade su sljedeće:

  • Apple Ipad Air 2 (9,6“)
  • Smartphone Samsung Galaxy S7 Edge
  • Laptop
  • Tablet Samsung Galaxy Tab 10“
  • Tablet Samsung Galaxy Tab 7“

Krajnji rok za objavu nagrađenih radova je 25. 09. 2017. godine.

Više informacija na linku.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments