Nagradni foto konkurs “Sarajevski okvir”

20 nov
Rok prijave 30.11.2015

Pozivamo sve fotografe, amatere, kao i profesionalce, da učestvuju u nagradnom konkursu ”Sarajevski okvir”, kako bi kroz fotografiju oživjeli poznate filmske scene, snimane u Sarajevu. Cilj je podsjetiti na lokacije koje su bile inspiracija poznatim filmskim radnicima u brojnim nagrađivanim bh. filmovima. Konkretno, ovim konkursom, želimo promovisati fotografiju i bosanskohercegovačku kinematografiju.

Kako bi nagradili rad i trud učesnika konkursa, osigurane su vrijedne nagrade . Stručni žiri izabraće 30 fotografija. Najbolja fotografija prema izboru žirija biće nagrađena profesionalnim fotoaparatom. Fotografije koje izabere žiri biće izložene na festivalu “Decembar u Sarajevu”.

Istovremeno, 30 izabranih fotografija biće postavljene na Facebooku i Instagramu, pa će korisnici ovih društvenih mreža imati mogućnost glasanja. Autor fotografije koja bude imala najviše glasova biće nagrađene značajnom novčanom nagradom – 500 KM.

Kako učestvovati u ovom foto konkursu – način i pravila?

1. Na web stranici www.pogon.ba , u sekciji SARAJEVSKI OKVIR izaberete frejm tj. scenu iz ponuđenih bh. filmova, koji će biti vaš osnov za fotografiju.
2. Za svaki frejm ( scenu iz nekog filma) možete prijaviti po jednu fotografiju, a izbor frejmova nije ograničen.
3. Učesnici konkursa imaju apsolutnu slobodu da na bilo koji način osmisle sadržaj fotografije na odredjenoj loakciji, a mogu koristiti sitne korekcije pomoću alata za obradu fotografije. Da bismo bolje objasnili primjer možete vidjeti na web stranici www.pogon.ba.
4. Na fotografiji se ne smije nalaziti watermark.
5. Fotografije moraju biti visoke rezolucije.

Nagrada žirija – profesionalni fotoaparat
Nagrada publike – 500 KM

Dodatne informacije i uputstva možete pronaći ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin