Nagradni esej na temu “Šta je efektivni altruizam?”

25 jul
Rok prijave 01.11.2017

Stranica The Philosophical Quarterly objavila je Međunarodni konkurs za nagradni esej 2017. od 1500 funti na temu: Šta je efektivni altruizam?

Koje su njegove temeljnje postavke i da li su održive? Na primjer: Da li se efektivni altruizam poistovjećuje sa pojedninačnim jednoznačno upravljenim interesom pojedinca za dobrobit jednog određenog cilja? Da li i non-konsekvualisti trebaju razumjeti termine efektivnog altruizma (nonkonsekvualisti su pripadnici etičkog tabora koji samtraju da je ispravno etičko postupanje i ono koje se nalazi u samoj nakani)?

Šaljite eseje do 8000 riječi sa odgovorima na neka od postavljenih pitanja.

Kako pristupiti?

Pišite dvostrukim proredom, poželjno je eseje slati u elektronskom obliku kao prilog na mejl adresu: [email protected]st-andrews.ac.uk, u PDF formatu, a tolerišu se i ostali oblici.

U slučaju da se neko odluči salti pismom, može to učiniti na adresu:

The Journal Manager
The Philosophical Quarterly
University of St Andrews
KY16 9AR
Scotland
UK, naslovljeno sa  ‘What is effective altruism?’ Prize Essay Competition (tri primjerka samog eseja, a posebno ide koverta sa imenom i adresom autora).

Svi će se prijedlozi smatrati podnosiocima za objavljivanje u The Philosophical Quarterly, a obje pobjedničke i ne-pobjedničke prijave ocijenjene kao dovoljne kvalitete bit će objavljene.

Datum zatvaranja podnesaka je 1. novembar 2017. godine.

(Visited 315 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments