MreVUK: Poziv na akciju „Ko je sljedeći?”

26 dec

MreVUK je zajedničko ime za Mrežu vijeća učenika kantona u Bosni i Hercegovini. Mreža vijeća učenika Kantona Sarajevo je dio Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine. Program razvoja Mreža savjeta/vijeća učenika u Bosni i Hercegovini provodi Omladinski komunikativni centar Banja Luka i Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj uz podršku međunarodnih donatorskih organizacija. Mreže savjeta/vijeća učenika predstavljaju model uključivanja populacije srednjoškolaca u proces donošenja odluka na kantonalnom, entitetskom i državnom nivou.Mrežu vode isključivo srednjoškolci koji biraju svoje predstavnike, kreiraju planove rada, realizuju aktivnosti Mreže, povezuju vijeća učenika i zastupaju interese srednjoškolaca. Naša vizija su srednjoškolci posmatrani kao resurs koji država koristi, a ne problem koji treba rješavati.

Nakon identifikacije problema srednjoškolske populacije Kantona Sarajevo, uslijedilo je pisanje projekata s ciljem rješavanja istih. Jedan od njih je i nesigurnost u saobraćaju, koja je odavno evidentna. Zbog nepoštivanja saobraćajnih pravila, nažalost, ljudi sve češće stradaju. Tim povodom i sa akcentom na nedavno stradanje dvije djevojke u našem gradu realizujemo akciju „Ko je sljedeći?“. Ona se sastoji u kratkom uličnom performansu, čiji je cilj naglasiti značaj poštivanja saobraćajnih pravila i vrijednosti jednog života.

Akcija će se održati u utorak, 27.12.2016. godine ispred Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu u vremenskom periodu od 13:00h do 13:30h. U spomenutoj će učestvovati srednjoškolci iz svih srednjih škola Kantona Sarajevo.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin