Mostarski Dani Orisa – Budite dio najveće smotre arhitekture na Balkanu

13 feb

U Mostaru će se od 20.- 22.4.2018. održati međunarodna smotra arhitekture Mostarski Dani Orisa 2018! Organizator domaćin je Centar za Arhitekturu, Dijalog i Umjetnost ADA Mostar uz podršku Grada Mostara, javnih ustanova kulture Grada Mostara i ORIS Kuća arhitekture / House of Architecture iz Zagreba.

Manifestacija Mostarski Dani Orisa ima poseban značaj za grad Mostar jer se Mostar kandidira za Evropsku prijestolnicu kulture 2024. godine, a upravo događaji kao što su Mostarski Dani Orisa pomažu proces promoviranja i etabliranja Mostara na međunarodnu kulturnu i umjetničku scenu. Biti dio organizacije ovog događaja kao partner je od neprocijenjive vrijednosti ne samo za Mostar već i cijelu Bosnu i Hercegovinu. S toga Vas pozivaju da im se pridružite!

Kuća Arhitekture Mostar

Na sjecištu između onih koji su se posvetili izgradnji prostora i onih koji taj prostor koriste, Kuća arhitekture Mostar gradi odnos i interakciju kroz sva područja arhitekture, urbanizma i dizajna. Naše aktivnosti na ovom putu uključuju izložbe, razgovore, radionice, simpozije, izlete i publikacije.

Predavači su:

  • SNOHETTA
  • Alen Jašarević
  • Han Tumertekin
  • Dva arhitekta

Sve dodatne informacije, program i o redavačima možete pročitati ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin