Mostar Street Arts Festival: Prijavite svoju fasadu za oslikavanje

22 mar
Rok prijave 20.04.2017

Dolaskom proljeća, bliži se šesto izdanje međunarodnog Street Arts Festivala u Mostaru, koji je postao jedan od vodećih festivala ulične umjetnosti u regiji. Mostarske ulice ponovo će se preoblikovati u pravu umjetničku oazu, gdje će djelovati brojni umjetnici i kreativci iz različitih oblasti umjetnosti.

Street Arts Festival, ove godine želi pružiti priliku građanima Mostara, da se uključe u planiranje oslikavanja zidnih površina.

Ovim putem se pozivaju stanari zgrada, ravnatelji škola i vlasnici kuća, da predlože svoje fasade za oslikavanje tokom trajanja festivala.

Ukoliko ste zainteresirani za ovu ideju te želite imati umjetničko djelo na vašoj fasadi , možete se javiti na facebook stranicu Street Arts Festivala, mail: [email protected] ili kontakt 063 740 514.Prijava treba sadržavati fotografiju zida s opisom lokacije te kontakt podatke osobe koja prijavljuje zid za oslikavanje. Koknkurs za prijavu traje do 20.04.2017. godine.

„Na ovaj poduhvat odlučili smo se iz razloga jer su tokom trajanja prošlog festivala, brojni građani izrazili želju da se oslikaju njihove zgrade. Nadolazeći festival je savršena prilika za njih, da ove godine budu dio planiranja festivalske priče“, poručili su organizatori.

„Afirmirani, ali i neafirmirani umjetnici sa naših prostora, regije i šire, dali su svoj doprinos festivalu. Ta tradicija se nastavlja, te će i ove godine neka nama već poznata , ali i nova lica umjetnika, kao i učenici srednjih škola, ostaviti trajni umjetnički pečat našem gradu.“, saopštili su organizatori.

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments