Mostar: Prezentacija stipendija Vlade SAD

4 apr

Prezentacija stipendija Vlade Sjedinjenih Američkih Država će se održati u srijedu, 13.04.2016. godine u 11:00 u Sali 2 na drugom spratu Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić” u Mostaru.

Za akademsko osoblje su zanimljivi sljedeći programi:

-E-Teacher – je program koji omogućava nastavnicima engleskog jezika da pohađaju napredni on line kurs kako bi napredovali u svom poslu.
-Fulbright Foreign Visiting Scholar Program – najveći Fullbright program omogućava nastavnicima sa titulom doktora nauka da posjete institucije u SAD u trajanju do godine dana i da istražuju i predaju.
-Hubert H. Humphrey Fellowship – desetomjesečni program omogućava osobama koje rade u administraciji i koje se nalaze na sredini svog profesionalnog puta da obogate svoje akademsko znanje stičući praktično inskustvo kombinovanjem predavanja, prakse i konsultacija na univerzitetima u SAD.
-Study in the U.S. Institutes – SUSI ljetni program u trajanju od šest sedmica omogućava akademskom osoblju da se upoznaju sa društvom, obrazovnim sistemom i kulturom SAD.

Studente će interesovati programi:

-Fulbright Foreign Student Program – je namjenjen diplomiranim studentima koji mogu provoditi istraživanja za svoje master ili doktorske disertacije u bibliotekama univerziteta širom SAD.
-Youth Leadership Program (YLP) – je šestomjesečni program u sklopu kojeg studenti i nastavnici mogu boraviti u SAD i usvojiti principe aktivizma u zajednici i liderstva.
-U.S. Service Academy – studenti mogu dobiti punu stipendiju za studiranje na akademijama vojsce ili mornarice SAD.

Program namjenjen srednjoškolcima:

-Youth Exchange and Study (YES) Programs – omogućavaju srednjoškolcima između 15 i 17 godina da žive i pohađaju školu u SAD u trajanju od jedne godine i u isto vrijeme budu ambasadori kulture BiH.

Više detalja o programima koji će biti predstavljeni možete pronaći ovdje.

Unmo.ba

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin