Mogućnosti i izazovi u razvoju STEM industrija u BiH

2 nov

MarketMakers i Sarajevo Unlimited 2017 Vas sa zadovoljstvom pozivaju da u pozitivnom okruženju, razgovaramo o izazovima i mogućnostima razvoja STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) industrija u Bosni i Hercegovini.

U društvu stručnjaka/inja iz Bosne i Hercegovine i Velike Britanije, predstavnika/ca akademske zajednice, IT i HR industrije, imat ćemo priliku razgovarati o inovativnim biznis modelima, utemeljenim na konceptima diverziteta i inkluzivnosti.
Zvanični jezici događaja su bhs i engleski, uz obezbijeđen simultani prevod, kao i prevod na znakovni jezik.

  • Gdje: Kino Meeting Point (Sarajevo)
  • Kad: Petak, 03.11. od 14:30 – 16:00

Keynote govornica Anne-Marie Imafidon je poznata i kao čudo od djeteta koje je postiglo dvije diplome sa prestižnih svjetskih univerziteta sa obje strane Atlantika.
Uzoran je primjer aktivne ambasadorice zastupljenosti žena u STEM naukama (Science, Technology, Engineering and Maths) kako kroz svoj rad ali i kroz mnogobrojne kampanje i osvojena priznanja. Sa samo 11 godina je, kao najmlađa djevojčica ikad, položila GCSEs testove, primila stipendiju na John Hopkinsu da sa samo 13 godina studira matematiku, a magistarski rad iz matematike i informatike na Oxfordu odbranila je sa nepunih 20 godina.
Ove godine je imenovana za sedmu najutjecajniju ženu u IT sektoru u 2017. godini. Karijeru je razvijala u svjetski poznatim kompanijama poput Goldman Sachsa, Hewlett’Packarda, Deutsche Bank i Lehman Brothersa.
Sa 27 godina od Kraljice Elizabete II joj je uručena počasna nagrada Member of the Order of the British Empire (MBE).

Ovaj događaj se organizira u okviru projekta MarketMakers podržanog od Vlade Švicarske, a koji provodi konzorcij HELVETAS Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o. (Posao.ba).

Svi su dobrodošli!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin