Mjesec italijanske kulture u BiH

9 nov

Već treću godinu građani Bosne i Hercegovine imat će priliku da tokom mjeseca novembra uživaju u kulturnim događajima koji stižu iz Italije.

Mjesec italijanske kulture u BiH je manifestacija koja će nam ove godine donijeti jedinstvenu izložbu suvremene umjetnosti, vrhunski koncert klasične muzike, projekcije filmova, predavanja, konferencije i, prvi put, predstavljanje talijanske kuhinje.

U petak 20. novembra, u Umjetničkoj galeriji BiH otvorit će se izložba najveće kolekcije savremene umjetnosti Italije – Farnesina.

Naredni dan, u subotu 21. novembra u Narodnom pozorištu u Sarajevu održat će se koncert Note mira. Bit će to muzički zagrljaj – zajednički koncert Hora Opere NPS-a, Sarajevske filharmonije i Teatra Verdi, sa solistima iz Trsta i Narodnog pozorišta.
U sklopu Mjeseca kulture već u subotu 31. oktobra nas očekuje film Anđeo iz Sarajeva čija će projekcija početi u 19.00 u kinu Meeting Point.

Tokom mjeseca novembra se održavati čitav niz drugih događaja u Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci i Sarajevu.

Na kraju i slatki detalj: ove godine će se kulturi pridružiti italijanska kuhinja, a tim povodom u Sarajevu dolazi poznati talijanski chef Cristian Broglia, koji će održati kurs italijanske kuhinje i prirediti dva gastronomska događaja.

Ulaz na sve događaje je besplatan.

Za više informacija o programu, možete konsultirati internet stranicu ambasade www.ambsarajevo.esteri.it i Facebook profil “Italijanska kultura u Bosni i Hercegovini”.

Radiosarajevo.ba

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin