Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK dodjeljuje stipendije za akademsku 2017/18. godinu

15 mar
Rok prijave 28.03.2018

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona objavilo je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s prebivalištem na području Zeničko-dobojskog kantona.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2017/18. godinu, a pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti prvog ili drugog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini ili izvan Bosne i Hercegovine, bez obzira na način finansiranja studija (redovni koje finansira osnivač visokoškolske ustanove i redovni samofinansirajući), uz uslov da su upisali ljetni semestar akademske 2017/18. godine, da nisu stariji od 30 godina i da nisu ni u kakvom radnom odnosu, da ne koriste usluge smještaja i ishrane u studentskim centrima, da ne primaju stipendiju od drugog stipenditora, da ne obnavljaju godinu studija i da nisu u statusu apsolventa.

Iz Ministarstva napominju da kandidati čija ukupna mjesečna primanja porodice po članu domaćinstva prelaze 300 KM, što znači da ne ostvaruju bodove po osnovu materijalnog statusa, nemaju obavezu dostavljanja dokaza o statusu i primanjima za svakog člana domaćinstva, a smatraće se da je dokumentacija potpuna.

Kandidati koji studiraju izvan Bosne i Hercegovine dužni su dostaviti uvjerenje koje izdaje visokoškolska ustanova prevedeno na jedan od službenih jezika BiH, kao i informaciju o sistemu ocjenjivanja, ukoliko se razlikuje od sistema ocjenjivanja u BiH.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti na pisarnicu grada/općine gdje student ima prebivalište ili putem pošte na adresu grada/općine, sa naznakom „Prijava na konkurs za dodjelu stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport“.

Konkurs ostaje otvoren do 28. marta, a za više informacija pogledati Konkurs Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK za dodjelu stipendija studentima I i II ciklusa studija za akademsku 2017/18. godinu.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments