Ministarstvo odbrane BiH: Javni konkurs za školovanje kadeta na preddiplomskim studijskim programima u Republici Hrvatskoj

13 apr
Rok prijave 17.04.2017

Ministarstvo odbrane BiH objavilo je javni konkurs za školovanje kadeta na preddiplomskim studijskim programima “Vojno vođenje i upravljanje” i “Vojno inžinjerstvo” u Republici Hrvatskoj, za školsku 2017/2018. godinu.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspisuje javni konkurs za školovanje 1 (jednog) kadeta na studijskom programu „Vojno inžinjerstvo“ i 2 (dva) kadeta na studijskom programu „Vojno vođenje i upravljanje“ u Republici Hrvatskoj za školsku 2017/2018. godinu.

Kandidati/kinje prijavljeni na Javni konkurs, koji zadovoljavaju opće i posebne uslove konkursa, proći će test fizičke spremnosti, test općeg znanja, test iz poznavanja engleskog jezika i intervju.

Sigurnosnu provjeru za svakog uspješnog kandidata/kinje izvršiće nadležni sektor Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, a zdravstveni pregled kandidata/kinja koji uspješno prođu testiranje obavit će nadležna ustanova u organizaciji Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Rangiranja kandidata/kinja vršit će se na osnovu kriterija koje će odobriti ministrica odbrane Bosne i Hercegovine i sa kojima će biti upoznati kandidati/kinje koji budu pozvani na testiranja i provjere.

Konkurs ostaje otvoren 10 (deset) dana od dana objavljivanja (07.04.2017. godine).

Prilozi:

Studomat.ba

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin