Ministarstvo obrazovanja i nauke Ruske Federacije nudi stipendije za međunarodne studente medicine

30 jul
Rok prijave 01.10.2018

Ministarstvo obrazovanja i nauke Ruske Federacije nudi vladine stipendije za međunarodne studente. Stipendije su dostupne za diplomske, magistarske, postdiplomske i postdiplomske studije.

OBLAST: medicina.

OPIS
Stipendija na ruskim državnim univerzitetima je do 80% subvencionisana od strane Vlade Rusije, čineći je pristupačnom (prosečna cijena školske godine, uključujući smeštaj u studentskom hostelu je 2500-4000 USD). Životno i zdravstveno osiguranje je obavezno za bilo kojeg stranog državljanina koji stiže u Rusku Federaciju na studije. Troškovi života i zdravstveno osiguranje iznose od 160 USD do 250 USD za godinu dana i zavisi od izabranog programa osiguranja.

USLOVI
Kandidati moraju imati dokument kompletnog srednjeg obrazovanja za diplomski program, diplomu ili specijalističku diplomu za magistarski program, magistarski stepen ili “stepen specijalista” sa trajanjem kursa ne manje od 5 godina za postdiplomske i stepen viših medicinskih / stomatoloških / farmaceutskih studija za postdiplomske medicinske studije (stažiranje, klinička rezidencija).

Zahtjevi jezika:
‣ Studije na ruskim univerzitetima se obavljaju na ruskom jeziku. U nekim specijalitetima obuka se obavlja i na engleskom jeziku (oko 20) i francuskom (opšta medicina, farmacija).
‣ Kandidati koji biraju obuku na engleskom ili francuskom jeziku moraju imati intervju da provere svoje jezičke sposobnosti po dolasku. Rezultati međunarodnih testova jezika (npr. IELTS, TOEFL, CAE, DALF, TCF itd.) nisu potrebni. Bez obzira na sredinu nastave, kurs ruskog jezika je sastavni i važan dio nastavnog plana i programa.
‣ Poznavanje ruskog jezika je od suštinskog značaja za međunarodne studente u Rusiji za svakodnevni život, komunikaciju na i van univerziteta, kao i za sveobuhvatnu upotrebu miliona komada edukativne literature dostupne tokom čitavog perioda studija.

NAČIN PRIJAVE
Dostaviti: Prijavni obrazac, kopiju vašeg pasoša (stranice sa fotografijom, datumom rođenja i datumom isticanja pasoša), sertifikat o kompletnom višem srednjem obrazovanju sa akademskim transkriptom za dodiplomske programe / visokoškolsko obrazovanje sa akademskim transkriptom za postdiplomske programe.

Prijave se podnose online.

ROK ZA PRIJAVU: 1. oktobar 2018. godine

Više informacija ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments